Menu

The Psychedelic Furs

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 22 april 2021 kl:21:00

The Psychedelic Furs släpper nytt album i vår, vilket är deras första studioplatta på nästan 30 år! I samma veva blir det besök i Malmö och spelning på KB den 22 april 2021!

I början av 80-talet kom den brittiska new wave-gruppens självbetitlade debutalbum, men det var med uppföljaren ”Talk Talk Talk” som de fick sitt genombrott. Ledda av frontmannen och låtskrivaren Richard Butler, vann The Psychedelic Furs både fans och kritikers hjärtan, genom att kombinera poetiska texter, innovativa rytmer och melodier drivna av en aggressiv och punkig desperation. Bandet fick stora hits med "Love My Way", "Pretty In Pink", "Heaven", "The Ghost In You" och "Heartbreak Beat".

Gruppen splittrades 10 år efter starten, och Butler bildade då tillsammans med brorsan bandet Love Spit Love, ett projekt som varade fram till det att The Psychedelic Furs återförenades i början av 2000-talet. Turnerandet har fortsatt, men inget nytt material har spelats in förrän nu. Singeln “Don’t Believe” är första smakprovet från kommande plattan ”Made of Rain”.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

torsdag, 22 april 2021 kl: 21:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad