Menu

Billy Bob Thornton & The Boxmasters

Malmö

Kulturbolaget
söndag, 12 juli 2020 kl:20:00

Skådespelaren och musikern Billy Bob Thornton kommer med sitt The Boxmasters till KB i Malmö den 12 juli med sin 60tals-doftande americana!

Veteranmusikerna The Boxmasters (JD Andrew och Billy Bob Thornton) har etablerat sig som ett av de mest produktiva Americana/Roots-rockbanden och uppträder på såväl intima klubbar som större arenor och festivaler. Bandet bildades 2007 och har spelat in en imponerande mängd musik som berör deras kärlek till ett brett spektrum av influenser, men viktigast av allt, rock'n'roll från 60talet. Lyssnar man på Boxmasters hör man uppenbara referenser till Beatles, Byrds och Beach Boys, men andra viktiga influenser är också The Mothers of Invention, Kris Kristofferson och Pink Floyd.

Sedan bildandet av The Boxmasters har flera vänner bidragit, men kärnan i The Boxmasters har alltid varit Andrew och Thornton. Duon strävar ständigt efter att hitta ny inspiration, nya ljud och nya sätt att uttrycka vad som finns i deras hjärtan och sinnen. Boxmasters självtitulerade debutalbum blev kritikerrosat och innehöll bland annat singeln “The Poor House”. Förra året släpptes plattan ”Speck”, och nu får vi äntligen besök av dessa gentlemän i Malmö!


Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

söndag, 12 juli 2020 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad