Menu

New Model Army – 40 Years

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 21 oktober 2021 kl:20:00

Brittiska New Model Army firar 40 år och ger sig ut på en omfattande jubileumsturné med en tre timmar lång show och låtar från hela karriären. Fredag den 23 oktober blir det nedslag på KB i Malmö. Missa inte det!

New Model Army bildades i Bradford 1980 och inspirerades av Northern Soul, punkrock och den tidens eldiga stämning. Sedan dess har de haft en lång, kreativ och händelserik resa. De har varit massivt inflytelserika i "post-punk", "folk-rock", "politisk-rock", "goth", "metal" och alla typer av musikaliska subkulturer, men de har bestämt vägrat att tillhöra någon genre eller stil som skulle begränsa dem.

Trots det har bandet fortfarande miljontals albumförsäljningar, lockat några av de största producenterna och har byggt upp en nästan religiös hängivenhet bland fans. Allt utan att göra en enda konstnärlig eller kommersiell kompromiss.

Med förra årets släpp "Here Here”, inspelat på den lilla norska ön Giske med bakgrund av hav, berg och aktuella händelser som sveper över världen, fick bandet några av sina bästa topplisteplaceringar och recensioner någonsin.

I år tittar New Model Army för ovanlighetens skull tillbaka på sin långa karriär och sin enorma katalog för att markera sitt 40-årsjubileum.

Detta är ett anmärkningsvärt band - lika hungrigt och fokuserat som alltid, med en ständigt förnyande publik och omättlig kreativ ambition.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid


2021-10-21 20:00

Plats

Kulturbolaget
Malmö, Bergsgatan 18

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad