Menu

Imperial State Electric

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 25 januari 2014 kl:20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Support: Dead Lord

Imperial State Electric är aktuella med sin tredje fullängdare - "Reptile Brain Music" - som släpps den 27 november 2013. Bandet startar med en Europaturné i december, och i början av nästa år är det dags för Sverige.

För en svensk rockpublik behöver bandets frontfigur Nicke Andersson knappast någon närmare presentation. Denna multikonstnär har berikat musikvärlden med band som bland annat Entombed, The Hellacopters, Death Breath, The Solution och nu senast Imperial State Electric. Men Nicke är inte ensam i den sistnämnda orkestern. Imperial State Electric är i allra högsta grad ett band bestående av fantastiska musiker som dessutom turas om att ta över mikrofonen på flera av låtarna på nya plattan. Bandets basist Dolf de Borst (som även spelar i The Datsuns) sjunger lead på titelspåret "Reptile Brain" och gitarristen Tobias Egges (Objects) sång står i fokus på "Stay The Night". Detta backas upp av bandets excellenta trummis Tomas Eriksson (ex Captain Murphy).

Ett ovanligt svängigt gäng alltså. Något som en recensent poängterade efter en av bandets festivalspelningar i somras:
"Det här är det bandet som har de mest kompetenta musikerna i hela det här landet. Samtliga fyra medlemmar kan sjunga, köra och traktera inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas, instrument med kirurgisk precision och en omisskännlig känsla för överjordiskt sväng". (Rocknytt, Muskelrock)

Och nya albumet lär inte göra någon besviken. Nickes karaktäristiska sound känns igen och plattan bjuder även på souldivor, KISS-influenser och elektrisk rockchock.

Som Sweden Rock Magazine konstaterade nyligen i en recension:
"Kungen av treminutersstänkare har slagit till igen."

Turn on your Reptile Brain and get with it!

Åldersgräns: 13 år

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 25 januari 2014 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad