Dropkick Murphys

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Presenteras av Kulturbolaget:

Massachusetts-bandet Dropkick Murphys återvänder till Sverige. Med det hyllade åttonde albumet ”Signed and Sealed in Blood” har de återigen turnerat världen runt och kommer med sin unika mix av punk, hardcore och irländsk folkmusik äntligen tillbaka till Malmö för en spelning på KB den 5 februari!

I källaren under en frisörsalong i industristaden Quincy, Massachusetts, började medlemmarna i Dropkick Murphys på helgerna att repa in sina första alster. Efterhand kom folk ner och lyssnade, skaran växte, blev större och större och det hela ledde till att killarna började leta sig utanför grannskapets trygga famn på jakt efter ”riktiga” spelningar. Och det dröjde inte länge innan Tim Armstrong (Rancid) fick upp ögonen för dem och signade dem till Hellcat Records.

Deras energiska punkrock som flätats samman med traditionella irländska arrangemang och instrument har slagit an en ådra hos publiken som vuxit i takt med att bandet släppt med punkmått mätt galet framgångsrika album och turnerat mer än många andra. Att beskriva den energi som Dropkick Murphys skapar från en scen är omöjlig, det måste helt enkelt upplevas. Vi ses i februari!

Åldersgräns: 13 år

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-02-05 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: