Menu

Ebbot Lundberg

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 28 mars 2015 kl:20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Turnén som följde ”Homo Futurus EP” som släpptes i maj har tagit Ebbot land och rike runt och när 2014 är över kommer han att ha gjort över 50 konserter under året. I mars ger sig Ebbot Lundberg & The Indigo Children på nytt ut på vägarna för en skandinavisk vårturné med stopp på KB i Malmö den 28 mars!

Ebbot Lundberg har gjort sig ett namn som frontfigur i inte bara ett utan två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band. Med Union Carbide Productions kaotiska och provokativa rock'n'roll nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 80-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar.

The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum ”Welcome to the Infant Freebase” som prisades med en Grammis för Årets nykomling. Bandets styrka låg såväl i det pussel de sex medlemmarnas utpräglade karaktärer utgjorde som i öppenheten för att låta alla möjliga inspirationskällor inkluderas musiken. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som ”Instant Repeater 99” och ”Sister Surround”.

2013 var Ebbot Lunderg en av deltagarna i TV4s oerhört populära serie Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter. Programmet blev ett möte med en ännu större publik än tidigare för Ebbot Lundberg.

I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Subtila popmelodier och ren, okontrollerbar urkraft. I hans konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck.

Som soloartist har han släppt ”The Homo Erectus EP” (2013) samt en rad singlar och det 45 minuter långa experimentella stycket ”There´s Only One Of Us Here” (2012). Han har också gett ut minialbumet ”Sex Tracks in A Laxask” med tolkningarna från Så Mycket Bättre. Våren 2015 släpps fullängdsdebuten som soloartist, "For the Ages to Come".

Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot Lundberg till våra absolut främsta artister. Missa inte när han gästar KB tillsammans med kompbandet The Indigo Children i mars!

Åldersgräns: 13 år

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 28 mars 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad