kl: 19:30

Dragonforce

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Presenteras av Kulturbolaget & Maloney Concerts

De melodiska powermetalkungarna i DragonForce är tillbaka! Senast bandet var i Sverige turnerade de med skivan "The Power Within". Nu har uppföljaren precis släppts, "Maximum Overload", och bandet är redo för att återigen ge sig ut på vägarna! Gör er redo för en orgie i gitarrsolon och blixtsnabb power metal. Den 27 mars gästas Babel i Malmö, den 30 mars Sticky Fingers i Göteborg och den 4 april är det dags för Debaser Medis i Stockholm!

Dragonforce startades av gitarristerna Herman Li och Sam Totman, sångaren ZP Theart, basisten Steve Scott, trumslagaren Didier Almouzni och keyboardisten Steve Williams 1999. I augusti släppte bandet sitt sjätte studioalbum "Maximum Overload". Som vanligt när det gäller DragonForce handlar det om svulstiga melodier och ett otroligt gitarrspel, alltid levererat i ett vansinnigt tempo.

När DragonForces låt "Through The Fire and Flames" inkluderades på Guitar Hero III: Legends of Rock exploderade bandets popularitet långt utanför de redan initierade och frälsta kretsarna, och låten har till dags dato spelats osannolika 64 miljoner gånger på Youtube.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-03-27 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Dragonforce

Dragonforce, Fury Of The Storm på Spotify

Sonic Firestorm

Fury Of The Storm

Dragonforce, Through the Fire and Flames - Live på Spotify

Twilight Dementia

Through the Fire and Flames - Live

Dragonforce, Heroes of Our Time på Spotify

Ultra Beatdown

Heroes of Our Time

Det startades av gitarristerna Herman Li och Sam Totman, sångaren ZP Theart, basisten Steve Scott, trumslagaren Didier Almouzni och keyboardisten Steve Williams 1999. Li hade spelat i ett antal andra band, bland andra bandet Demoniac i London, men han ville ta musiken mer på allvar och startade då bandet Dragonheart tillsammans med sin vän och gitarrlärling Sam Totman. De bytte tidigt namn från Dragonheart till Dragonforce för att inte förväxlas med såväl andra band som med filmer.


Bandets popularitet accelererade oerhört efter deras medverkan i TV-spelet Guitar Hero III: Legends of Rock med låten Through the Fire and Flames som då ansågs vara den svåraste låten på alla Guitar Hero-spel.


Dragonforces musik bygger mycket på långa gitarrsolon och gitarriff. Herman Li och Sam Totman gör många solon tillsammans och duellerar ofta, ibland också med keyboardisten Vadim Pruzhanov. Gruppen hämtar inspiration från allt från tv-spelsmusik till power metal.


Den 8 mars 2010 blev det offentligt via bandets dåvarande skivbolag, Roadrunner Records, att sångaren ZP Theart lämnar Dragonforce. Nästan ett år senare, den 2 mars 2011, avslöjade Dragonforce att deras nya sångare heter Marc Hudson.