Menu

Seinabo Sey

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 16 april 2015 kl:20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Musikhistorien kan delas in i ett före och ett efter.

En artist presenterar sig för omvärlden och på ett ögonblick låter allt som kom före gammalt, som om framtiden anlänt och med den framtidens musik. Seinabo Sey är en sådan artist.

Tjugofyra år gammal befinner sig Seinabo Sey i en position där den enda möjliga färdriktningen är framåt. Att lyssna på hennes musik är som att höra modern popmusik hoppa över ett pinnhål och upp till nästa nivå. Som sångerska och liveartist sångerska har hon få konkurrenter i världen 2014.

Debutsingeln »Younger« katapulterade Seinabo Sey till frontlinjen för samtida popmusik och rönte stor uppmärksamhet såväl i Sverige som internationellt. »For Madeleine« (döpt efter och tillägnad Seys mamma) är fortsättningen, en EP om fem låtar producerad av Magnus Lidehäll där Seinabo Sey samarbetat med några av Sveriges och världens mest omskrivna låtskrivare just nu – utöver Lidehäll, Vincent Pontare, Salem Al Fakir och Oskar Linnros.

»Younger« och »Hard Time« är redan klassiker. »Pistols At Dawn« och »You« är hypnotiska poplåtar där Seinabo Sey firar triumfer som sångerska i de lägre registren. »River« är en intensiv skildring av kärlek och uppbrott uppbackad av eldfängda gospelkörer.

Det låter som allt och ingenting, inte sällan på en och samma gång. Som artist har Seinabo Sey ett helt eget tilltal som gör musiken omedelbart igenkännbar. Musiken går inte att jämföra med någon annan artist än Seinabo Sey.

»For Madeleine« presenterar en artist med världen som arbetsfält och samtiden i ett fast järngrepp. Uppträdandet på Jool's Holland befäste det ytterligare och under hösten har hon, förutom Norden, även turnerat i Europa och USA. Den 11 dec uppträder Seinabo på Nobels Fredspris-konserten och i januari 2015 åker hon på en andra vända i USA.

Vi skulle kunna go on forever med otaliga fina recensioner från både EP'n och den tokutsålda fantastiska konserten på Dramaten senast men istället konstaterar vi bara följande; i april är det äntligen dags för oss att ses i Sverige igen. Den 16 april gästar hon KB i Malmö och man gör bäst i att rödmarkera datumet i samtliga kalendrar.

Åldersgräns: 13 år

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

torsdag, 16 april 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad