Bad Religion

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I sommar är det återigen dags för det legendariska punkbandet Bad Religion att ge sig ut på Europas vägar och den 15 augusti besöker de Malmö för ett exklusivt klubbgig på KB!

Från Los Angeles utkanter uppstod gruppen 1980 och blev en av den amerikanska punkscenens största pusselbitar och otroligt inflytelserika för en ström av band som sedan följt i deras spår. Albumet ”Suffer” från 1988 ses som en av punkens allra viktigaste ögonblick och Fat Mike från NOFX har kallat den ”skivan som förändrade allt”.

Ett genom åren mäkta produktivt band som alltid hållit samma höga klass och aldrig tappat i sin trovärdighet. På deras senaste och sextonde studioalbum, "True North", återvände det anrika bandet medvetet till det kraftfulla och melodiska Southern California-sound de hjälpte definiera på album som "Suffer", "No Control" och "Recipe for Hate".
Missa inte när dessa punklegender återvänder till Malmö och KB för sin enda Sverigespelning i år!
Åldersgräns 13 år
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring biljettforums Kundservice: 0771-130 150

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-08-15 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Bad Religion

Bad Religion, 21st Century på Spotify

Against The Grain

21st Century

Bad Religion, Fuck You på Spotify

True North

Fuck You

Bad Religion, You på Spotify

No Control

You

Bad Religion är ett amerikanskt punkrockband som startade 1979 i Los Angeles. Debutalbumet Bad Religion EP gavs ut 1981.


Bad Religions musik behandlar både personliga och samhälleliga frågor, och den är känd för att innehålla mycket samhällskritik. Bland de mest förekommande områdena finns kritik mot dogmatiskt tänkande och organiserad religion. Texterna är ofta influerade av punkens DIY-ideal om friheten i att tänka själv och att inte låta omvärldens tyckande och regler stå i vägen. Greg Graffin och Brett Gurewitz har skrivit den övervägande delen av gruppens låttexter. Bad Religions texter innehåller ofta en komplex vokabulär - vilket lett till kritik för svårförståelighet samtidigt som det lett till hyllningar för exaktheten och intelligensen i språkbruket.


Bad Religions logotyp, en "crossbuster", är en välkänd symbol som ofta återfinns på kläder. Enligt sångaren och låtskrivaren Greg Graffin är den snarare en metafor som beskriver bandets ogillande av organiserad tro och organiserat tänkande, än en symbol mot kristen tro.