Menu

Silvana Imam

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 23 maj 2015 kl:00:00

15 konstnärer, 15 kylar, 1 vernissage och 1 stor efterfest! Lördag den 23 maj avslutas Red Bull Curates Canvas Cooler med officiell efterfest på KB. Live på scen ser ni en av svenska hiphopens just nu viktigaste namn, Silvana Imam, samt elektronikaduon Systraskap. Efter konserten fortsätter festen ända in på småtimmarna med Internet Explorers bakom skivspelarna på Stora och StatesVision i Scania.
SILVANA IMAM
Silvana Imam har skrivit i hela sitt liv och sammanlänkar samarbeten bortom sin egen genre. Med en fot i hiphopen förmedlar hon musikstil där inte bara poesin och texterna gör helheten, utan snarare ett myller av alla dessa influenser. Hennes texter är som dagboksanteckningar, syratrippar och som ett collage av rhymes från en barndom, en morgondag och dimman från lördagsnatten.
När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.
SYSTRASKAP
Systraskaps sound verkar aldrig ha några begränsningar, men är ändå alltid igenkännbart i de karaktäristiska produktionerna och de fulländade melodierna. Deras omtalade konserter kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med trumset, bas, förställda röster och blåsinstrument. Systraskap har sedan starten 2011 släppt en EP och flera singlar samt spelat ett antal olika festivaler runt om i Sverige och Europa. I år kom äntligen deras debutalbum "MVIMW".
 
 
 

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 23 maj 2015 kl: 00:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad