Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Soilwork + Hatesphere

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

 
Turnépremiär för Soilwork på KB i Malmö

Till hösten är det dags för Soilwork att ge sig ut på Europas vägar tillsammans med danska HateSphere och den 27 november kickar de igång turnén med premiär på KB i Malmö! Spelningen blir dessutom det enda datumet i Skandinavien för denna turné, så missa ej! 
 
Under de 20 åren sedan Soilwork bildades har bandet utan tvekan blivit ett av världens ledande akter inom den melodiska death metal-scenen. Bandet är just nu aktuellt med DVD:n ”Live In The Heart Of Helsinki” och jobbar för fullt med vad som kommer bli sitt tionde studioalbum. Till hösten är det återigen dags för Helsingborgarna att ge sig ut på Europas vägar och den 27 november kickar de igång turnén med premiär på KB i Malmö!
Soilwork debuterade med albumet ”Steelbath Suicide” redan 1998. Ett par år senare hade de nått en storpublik utanför Sverige med spelningar över hela Europa och så småningom också Japan. Under åren har de bevisat att de är ett band som inte står och stampar, utan alltid siktar mot något ännu större.
2013 släppte Soilwork sitt bästa verk hittills – det mäktiga dubbelalbumet ”The Living Infinite”. En definitiv milstolpe både för Soilwork och för svensk metal. Plattan tog över andraplatsen på Billboards hårdrockslista i USA och ledde till en management-deal med Breaking Bands (Exodus). Sedan dessa har bandet hunnit med stora headline-turnéer i både Nordamerika och Europa samt festivalspelningar runtom i världen.
Nu är det äntligen dags för Soilwork att återvända till Malmö och spelningen på KB blir det enda datumet i Skandinavien för denna turné, så missa ej!
+++
De danska metal-kungarna i HateSphere har på några år gått från att vara en lokal sensation till ett av Europas hetaste thrashband. Med varje skiva har fler pusselbitar fallit på plats och bandet har mer och mer funnit sig själva med en egen tyngd och ljudbild. Från den självbetitlade debutplattan för 14 år sedan fram till senaste skivan ”Murderlust” är utvecklingen gränslös, och bandet har lyckats skapa ännu ett mästerligt album.
+++
Franska T.A.N.K (Think of A New Kind) har gjort sig ett namn inom den franska metal-scenen och har hunnit turnera med band som Dagoba och Sybreed, samt spelat på festivaler som Wacken i Tyskland och Metal Camp i Slovenien. I september släpper bandet sin tredje fullängdare ”Symbiosis” och senare i höst ser ni dem som opener till Soilwork och HateSphere på KB!
Åldersgräns 13 år
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring biljettforums Kundservice: 0771-130 150
 

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-27 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Soilwork

Soilwork, Distortion Sleep på Spotify

Figure Number Five

Distortion Sleep

Soilwork, Stabbing the Drama på Spotify

Stabbing the Drama

Stabbing the Drama

Soilwork, Nerve på Spotify

Stabbing the Drama

Nerve

Soilwork är en musikgrupp från Helsingborg som spelar melodisk death metal. Bandet började sin bana 1995 under namnet Inferior Breed. 1996 ändrade de sitt namn till Soilwork. Debutalbumet Steelbath Suicide gavs ut 1998. Soilworks senaste album, The Living Infinite, gavs ut 2013.


Medlemmarna, som alla tidigare spelat i andra grupper, bildade 1995 bandet Inferior Breed. Det var Peter Wichers på gitarr, Björn "Speed" Strid på sång och Jimmy Persson på trummor (nu gitarr och sång i Faithful Darkness). De ändrade namn från Inferior Breed till Soilwork 1996 för att passa sin nya stil bättre, de spelade då mer numetal.


Soilwork släppte sin första demo, In Dreams We Fall Into The Eternal Lake, 1997. Bandet hade ingen basist, utan Peter Wichers spelade även bas på demon. Som andre gitarrist tog de in Ludvig Svartz. Demon hyllades runt omkring i Skåne och Michael Amott från bandet Arch Enemy fick höra dem. Han gillade vad han hörde och skickade demon till skivbolaget War Music som sedan spred den vidare i Europa. Dock hann War Music aldrig skriva kontrakt med bandet utan det franska skivbolaget Listenable Records kontrakterade Soilwork 1997. Bandet värvade en keyboardist samt en basist och banduppsättningen var klar. Soundet utvecklades mer och mer under låtskrivandet till första albumet. Deras första album, Steelbath Suicide släpptes 1998 och ryktet om det här nya råa metalbandet spred sig snabbt. Framgångarna gjord att bandet snart började skriva på sin uppföljare.


Efter några förändringar i bandet hade de till slut en uppsättning som visade sig hålla i sig under flera år. 1999 släppte de sitt andra album, "The Chainheart Machine", som blev en milstolpe i bandets karriär. Det amerikanska skivbolaget Century Media tog kontakt med bandet och vill ge ut och marknadsföra albumet i USA. Soilwork gick med på det och fick härigenom en mycket bredare publik.


Century Media släppte albumet "The Chainheart Machine" i fler länder och bandet åkte på turné över Europa och senare i Japan. Bandet ville nå en större publik och det lite mindre bolaget Century Media kunde inte hjälpa dem med detta. Soilwork hittade skivbolaget Nuclear Blast som även var bolag för till exempel In Flames. Bandet skrev nytt material och ett tredje album, A Predator's Portrait, släpptes i februari 2001.


Soilwork turnerade runt världen för att göra reklam för sin nya skiva. De fick även reklam av en riktigt metal-gud, Judas Priests sångare Rob Halford, som hyllade deras arbete och den nya skivan. Bandet åkte på turné med Nevermore i Europa. Strax efter var Carlos Del Olmo Holmberg trött på turnerandet och ersattes på keyboard av Sven Karlsson. 2001 var året Soilwork spelade för första gången på amerikansk mark. Mitt i allt bestämde sig bandet för att ta en paus från turnernadet och började skriva på nytt material. I oktober hade bandet gjort klart nya låtar som var redo att spelas in. Inspelningarna blev klara i november och albumet mixades och gjordes klart i december. I mars 2002 släppte bandet sin fjärde skiva, Natural Born Chaos, och 2003 kom Figure Number Five.


På senare tid har Soilwork satsat på en renare produktion av musiken som gör att trummorna framhävs mer. 2006 lämnade gitarristen Peter Wichers bandet på grund av han var trött på att turnera och av personliga anledningar. Detta innebar en stor besvikelse för bandets fans eftersom Wichers varit en mycket viktig del av bandet och många tyckte inte att hans gitarrstil kunde återskapas av andra gitarrister.


In Flames och Soilwork har även dykt upp i varandras musikvideor. Den amerikanske skådespelaren och rapartisten Will Smith är även ett stort fan av Soilwork.


I början av 2008, efter att turnén med Killswitch Engage, Lamb of God och Devildriver avslutats, bestämde sig gitarristen Ola Frenning för att lämna bandet. David Andersson hoppade in som ersättare för de kommande turnéerna. Det var länge oklart om Andersson skull bli ny fast medlem eller bara tillfällig ersättare.


Hösten 2008 meddelade Soilwork att Peter Wichers har återvänt till bandet. I april 2010 meddelades att Soilwork var på gång med ett nytt album som sedermera fick namnet "The Panic Broadcast". Albumet gavs ut i början av juli 2010.


Hatesphere

Hatesphere, Sickness Within på Spotify

The Sickness Within

Sickness Within

Hatesphere, Murderlust på Spotify

Murderlust

Murderlust

Hatesphere, Pandora's Hell på Spotify

Murderlust

Pandora's Hell

Hatesphere är ett danskt melodisk dödsmetal/thrash metal-band. Bandet bildades 2000 av gitarristen Peter Hansen. Bandet åkte på turné med The Haunted 2003 och med Exodus 2004, dom spelade också på flera festivaler. 2007 gick bandet igenom många medlemsbyten endast bandets skapare Peter Hansen blev kvar.