Menu

The Leather Nun

Malmö

Kulturbolaget
fredag, 20 november 2015 kl:20:00

Efter drygt 20 år av tystnad är The Leather Nun tillbaka. 
I april släpptes det efterlängtade albumet ”Whatever” och snart därefter gjorde de en exklusiv spelning på Södra Teatern i Stockholm som sålde slut på nolltid. Till hösten åker bandet ut på vägarna med den nya plattan i bagaget och den 20 november anländer de i Malmö för en spelning på KB!
The Leather Nun, Lädernunnan eller ”Nunnan” – kärt barn har många namn. Det lilla rockbandet från den tidiga punkens Göteborg, som körde över sina brittiska och amerikanska kollegor och blev Sveriges första riktiga musikexport efter ABBA.
Under ledning av bandets grundare, sångare och låtskrivare Jonas Almquist, återförenades det legendariska 80-tals bandet i studion i januari 2014. Bara trummisen Gert Claesson (som för länge sedan lagt trumpinnarna på hyllan) saknades, men ersatts förtjänstfullt av Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed). Nya ansikten skymtade också, bl.a. gitarristen Carlos Sepúlveda från legendariska svenska Psycore och Brooklyn-basisten Jeff Virgo.
Det är ett revanschsuget The Leather Nun, som nu kliver ut ur studion med sitt bästa studioalbum någonsin. Och detta är ingen överdrift, utan snarare en förvarning! Albumet är tungt, mörkt och mäktigt. Precis som 1979, fortsätter bandet gå sin egen väg nu och levererar internationell rockmusik som få svenska akter kan. The Leather Nun banade väg internationellt för akter som The Hives och TSOOL. Nu är Nunnan tillbaka för att återta sin tätposition.
Missa inte när de intar KB i november!
Jonas Almquist – sång
Carlos Sepúlveda – gitarr
Jörgen Cremonese – gitarr
Nick Cash – gitarr
Jeff Virgo – bas
Niklas Rundquist – fiol
Sven Lindsten - trummor
Åldersgräns 13 år
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring biljettforums Kundservice: 0771-130 150
 

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

fredag, 20 november 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad