Menu

De Lyckliga Kompisarna

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 5 december 2015 kl:20:00

I höst ges chansen att ta del av energisk punk signerat De Lyckliga Kompisarna när den gör sig som bäst: live! Vi kan nu meddela att bandet kommer till Malmö på sin höstturné och den 5 december intar de scenen på KB. Detta dessutom till tonerna av ny musik – under hösten släpper DLK nytt album.De Lyckliga Kompisarna, ofta förkortat DLK, är ett svenskt punkband som ursprungligen var verksamt åren 1989-1997 och sedan ånyo sedan 2008. DLK var ett av de band som vid 1990-talets början utgjorde "den andra punkvågen". Bandets mest kända alster är låten "Ishockeyfrisyr" (vardagligt kallad "Hockeyfrilla").
Den drivande kraften i De Lyckliga Kompisarna är sångaren Mart Hällgren, som under årens gång också spelat olika instrument i bandet. 1989 bildade han DLK tillsammans med Björn Gunér. Bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen: i en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna.1997 avslutade DLK sin första aktiva period med fyra spelningar under tre dagar på Kafé 44 i Stockholm. Dessa spelningar klipptes senare ihop till en liveskiva.
I januari 2008 meddelade bandet att det skulle återförenas. Bandet består idag av Mart Hällgren, Jouni Haapala, Roger Reinstam och Simon Dahlberg. Den första spelningen med den nya konstellationen ägde rum på Kafé 44 den 22 februari samma år.I april 2009 kom EP:n ”Hugos sång EP” följd av en fullängdare 2010 som kom att heta ”Hugos sång LP”. I augusti 2013 släpptes senaste EP:n ”De motvilliga konstnärerna” på bolaget High Gear Music.
Åldersgräns 13 år
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150
 

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 5 december 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad