Walter Trout

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Walter Trout är tillbaka! Det är en bokstavligt talat pånyttfödd blues-hjälte som den 8 november tar sin "I'm back"-turné till KB och Malmö. Då kommer det bjudas på en helkväll av blues och låtar från Walters hela karriär.
"Jag trodde det var slut". Walter Trout är ärlig. Efter att hans lever 2014 brakat ihop var han såpass illa däran att en levertransplantation var blues-legendens enda räddning. Sagt och gjort, Walter fick en ny lever men var övertygad om att han aldrig skulle kunna spela musik igen.
Under en sjukhusvistelse fick han en dag besök av sin son som hade tagit med sig Walters gamla trotjänare, hans Fender Stratocaster. Men kraften och energin var borta. Fingrarna lydde inte och Walter hade till och med problem att hålla i gitarren. Det såg onekligen mörkt ut men Walter repade sig och när han äntligen fick komma hem igen så kunde han inte hålla sig från gitarren. Han spelade och spelade och om vi ska tro honom själv har han aldrig varit så bra dom han är idag.
Strax innan sin transplantation spelade Walter in sin senaste skiva "The Blues Came Calling". I detta nu är Walter inne i studion för att äntligen spela in uppföljaren. Men emellan inspelningarna finns också tid för ett gäng live-gig. Se till att säkra din biljett till detta års absoluta blues-måste redan idag!

Åldersgräns 13 år
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring biljettforums Kundservice: 0771-130 150
 

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-08 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Walter Trout

Walter Trout, Pray For Rain på Spotify

Blues for the Modern Daze

Pray For Rain

Walter Trout, Saw My Mama Cryin på Spotify

Blues for the Modern Daze

Saw My Mama Cryin

Walter Trout, The Bottom of the River på Spotify

The Blues Came Callin'

The Bottom of the River

Walter Trout, född 1951 i Ocean City, New Jersey, USA, är en amerikansk gitarrist och sångare inom bluesgenren. I mars 2014 blev det känt, att han är drabbad av sjukdom, och inväntar en levertransplantation.


Walter Trout spelade bland annat med banden Canned Heat och John Mayall's Bluesbreakers innan han 1989 bildade sitt eget Walter Trout Band, vilket senare bytt namn via Walter Trout and the Free Radicals till nuvarande Walter Trout and the Radicals.