Menu

José González

Malmö

Kulturbolaget
torsdag, 17 december 2015 kl:20:00

José González är utan tvekan en av våra största singer-songwriters och har med senaste albumet Vestiges & Claws återigen påvisat sin storhet. Efter en bejublad spelning på årets Stockholm Music & Arts får vi nu ytterligare en chans att åter se honom på svensk mark. Biljettsläpp onsdag 26/8 kl 10.00.
José González släppte sitt debutalbum Veneer redan 2003 och uppföljaren In Our Nature kom 2007, två album av finstämd och känslosam indiefolk med gitarr och sång i fokus som kom att placera José González på toppen av singer-songwritertronen. Efter det gick det över sju år innan José González återvände med mästerverket Vestiges & Claws i februari. Men han var knappast sysslolös under tiden - bland annat finns två album med sitt band Junip, turnéer med Sidi Touré och Tinariwen och soundtrackarbeten på cv:t från de sju åren.
Vestiges & Claws är den tredje installationen i González akustiska trilogi och spelades in hemma och producerades av José González själv. Albumet är en intim historia där mjuka gitarrarrangemang möter makalöst låtskrivande.
Harmoniskt och vackert, José González går alltid rakt in i hjärtat.
Åldersgräns 13 år
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

torsdag, 17 december 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad