Menu

Amason

Malmö

Kulturbolaget
tisdag, 24 november 2015 kl:20:00

Amason består av vännerna Amanda Bergman (Hajen), Gustav Ejstes (Dungen), Pontus Winnberg (Miike Snow), Petter Winnberg (Little Majorette) och Nisse Törnqvist (Little Majorette), som i slutet av 2012 efter många år av vänskap och egna musikaliska projekt fann varandra i ett gemensamt musikaliskt rum; Amason.
De hoppade förutsättningslöst in i en gemensam farkost – alla med sina ganska olika, tidigare vägar och musikreferenser som en del av blandningen – och insåg snart att det i den soppan fanns mer än nog med kraft för att driva Amason framåt.Den första låten som nådde offentligheten, ”Margins”, följdes snart av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 på INGRID, innehållande singeln ”Went to War”.
I januari 2015 släpptes det efterlängtade debutalbumet Sky City, som kommit att bli ett av årets mest hyllade svenska album.
”Inget rockalbum som gavs ut 2014, varken svenskt eller utländskt, var lika bra som det här” sa Jan Gradvall/Di Weekend och DN fyllde i med ”bräckligt, hoppfullt och lysande.”
Amason har gått från att vara ett spontant musikaliskt projekt till att bli ett av Sveriges viktigaste band – och en oförglömligt liveakt. Under sommaren har Amason synts framför smockfulla publikhav på festivaler runtom i landet, däribland både Way Out West och nu senast Popaganda. I oktober åker Amason på USA-turné tillsammans med Of Monsters and Menoch i november är Amason åter tillbaka i Skandinavien för en turné där festivalscenerna i sommarsolen byts ut till exklusiva inomhus-konserter i vintermörkret.
Åldersgräns 13 år 
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

tisdag, 24 november 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad