Menu

Backyard Babies

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 30 januari 2016 kl:20:00

Albumaktuella Backyard Babies startar 2016 med första turnén i Skandinavien på fem år.
Fem år efter att Backyard Babies meddelade att de skulle ta en paus på obestämd tid är de nu äntligen tillbaka! Efter första singelsläppet i maj och en bejublad återkomstspelning på Sweden Rock i juni släpptes nya albumet ”Four By Four” förra fredagen, den 28 augusti. I höst väntar spelningar runt om i världen och nu står det klart att bandet startar 2016 med att turnera på hemmaplan. Det blir bandets första turné i Skandinavien tillsammans sedan 2010.
Sedan starten i småländska Nässjö 1989 har Backyard Babies växt till att bli stilbildande för en hel generation nya rockband med ikoniska album som ”Total 13” och ”Making Enemies is Good” som båda sålde guld och belönades med Grammisar för Årets Hårdrock då de gavs ut. Åren därefter löste de stora turnéerna av varandra och tog bandet jorden runt från Tokyo till Los Angeles och tillbaka till Sverige. Efter mer än 20 år som band och konstant turnerande över hela världen beslutade sig Backyard Babies 2010 att ta en välbehövlig paus på obestämd tid. En paus som låtit bandmedlemmarna utvecklas individuellt som musiker och låtskrivare. 
2014 tillkännagav Backyard Babies sin återkomst genom tweeten: ”Vad säger ni om vi berättar att pausen är över? Tack för ert tålamod!”. Singeln ”Th1rt3en Or Nothing” från det nya albumet släpptes den 27 maj och gav en försmak av vad som komma skulle. Knappt en vecka senare klev bandet upp på festivalscenen på Sweden Rock och gjorde sin första spelning tillsammans på fem år till tonerna av ett öronbedövande jubel. Under sommaren har bandet gjort storslagen återkomst på några av de allra största europeiska festivalerna, bland annat Download Festival, Ruisrock och Hellfest. Albumet "Four By Four" släpptes den 28 augusti och har hyllats av både fans och kritiker över hela Europa. Lyssna på ”Four By Four” här!
Mer taggade än någonsin är de nu tillbaka för att möta fansen under 13 klubbspelningar i januari och februari!
"Vi är extremt peppade på att åka ut på Skandinavien-turné, för det känns faktiskt som att 'Four By Four' är en debutplatta. Efter fem års sår-slickande och Rock-rehabilitering är vi i den zonen "vi var" en gång live-mässigt. Dock nu tightare och bättre rent spelmässigt men vi brinner fortfarande lika mycket för det här bandet som vi gjorde 1989. 
Samtidigt är turnén en nostalgisk flashback då vi spelar på tex KB i Malmö - där lirade vi vårt första gig för 20 år sedan -94 som förband till Demolition 23"
Åldersgräns 13 år 
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 30 januari 2016 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad