Menu

Norlie & Kkv

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 14 november 2015 kl:20:00

Support: Leslie Tay / Cherrie
Norlie & KKV beger sig ut på en omfattande hösturné efter en succésommar med många festivalspelningar. Nya singlarna från i våras “Ingen annan rör mig som du”, som redan sålt femdubbelt platinum, och “Du får göra vad du vill med mig” har tillsammans över 30 miljoner spelningar på Spotify. Under hösten tar de festen vidare och den 14 november är det Malmös tur när duon intar scenen på KB!
Norlie & KKV, eller Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag som de heter – är Stockholmsduon som under 2010-talets början invaderade topplistorna med en rad hitsinglar och skapade en nisch för sig själva med sitt egna sound byggt på rap-verser, smittsamma melodiösa pop-refränger och ärliga texter.
Med sin första singel ”När jag går ner” satte dom direkt ribban och tog sig in på svensk radio och Spotify´s topplistor, låten tilldelades dubbel platina status när försäljning och streams summerades.
Under 2012 släppte de singlarna ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. Deras låtar har blivit extremt breda hits och har letat sig in i den svenska folksjälen. ”Hatten” blev den stora sommarhiten samma år och duon gjorde flera TV-framträdanden, bl.a på SVTs “Allsång på Skansen”. I januari 2013 krönte dom sitt fantastiska år 2012 och vann välförtjänt pris som ”Årets Nykomling” i P3 Guld.
I augusti 2013 släpptes duons debutalbum ”Snart”, innehållande förutom tidigare nämnda låtar, platinasinglarna ”Faller” och ”Nej”. Succén har rullat på och med alla framgångarna i bagaget och i väntan på den efterlängtade uppföljaren släpper duon en ny singel inom kort.

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 14 november 2015 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad