Menu

Jeremih

Malmö

Kulturbolaget
måndag, 8 februari 2016 kl:20:00

Jeremih släpper efterlängtat album - kommer till Sverige!
När det kommer till modern R&B så är det få som kan leverera som Jeremih. På egen hand eller som gäst på andra stjärnors låtar - Jeremih är van vid att stå bakom hits.
Snart släpps albumet "Late Nights" och med det kommer han till Sverige och KB i Malmö den 6 juni.

Allt började med födelsedagssex. "Birthday Sex" (2009) var Jeremihs första singel (och än idag en av de största), men Chicagosonen har jobbat med musik långt innan det. Redan vid tre års ålder lärde sig Jeremih Felton att spela instrument och idag spelar han trummor, piano och saxofon bland annat. I high school var Jeremih med i skolans 'marching band' och även ett latin jazz-band, där han bland annat lärde sig att spela congas och timbales.
Jeremih gick på Columbia College Chicago när hans genombrott kom. I februari 2009 träffade han den legendariska Def Jam-bossen Russell Simmons och Def Jams vicepresident för A&R, Karen Kwak. Efter att Jeremih uppträtt för de två så signades han direkt och det självbetitlade debutalbumet släpptes i juni samma år.
Debutalbumet och efterföljaren "All About You" från 2010 skapade en stor buzz kring Jeremih och han blev snabbt någon fans ville lyssna på och artister ville jobba med. Samarbeten med 50 Cent, Lil' Wayne, Wale, J. Cole, Ludacris och Nicki Minaj för att nämna några, blev nästan vardagsmat för R&B-stjärnan.
Nu har fem år gått sedan förra albumet och äntligen är det tredje albumet "Late Nights" här. Fansen har väntat på skivan som först skulle släppas 2013 men som nu alltså är på väg att se dagens ljus. Singeln "oui" släpptes nyligen och snart får vi höra hela skivan!
Med sexosande modern R&B, ett nytt album och hits som "Don't Tell 'EM", "Planes" och "Birthday Sex" så lär det bli en hel del rosiga kinder och svettiga pannor den 6 juni på KB i Malmö.
Missa inte!

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

måndag, 8 februari 2016 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

390

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad