Menu

Refused

Malmö

Kulturbolaget
fredag, 26 februari 2016 kl:20:00

År 2012 kom beskedet som slog ner som en bomb i musikvärlden. Refused, ett av Sveriges mest inflytelserika rockband, skulle återförenas.
Under de senaste åren har Refused återigen tagit festivalscener världen över i besittning och i somras släpptes bandets första album på 17 år – "Freedom".
Refused är i allra högsta grad vid liv och det står nu klart att bandet kommer till KB i Malmö den 26 februari!
Vi säger grattis på förhand till alla som lyckas knipa en biljett.
Efter att ha bildats i Umeå 1991 slog Refused igenom i mitten på nittiotalet och med sitt tredje album "The Shape of Punk to Come" (1997) skapade de en certifierad klassiker. Den hardcorepunk som bandet gjort sig kända för blandades med influenser från bland annat post-punk, jazz och techno – tillsammans med uttryckt politiska texter. "The Shape of Punk to Come" räknas än idag som ett av historiens mest inflytelserika punksläpp. Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder. På senast släppta "Freedom" jobbade bandet med bland andra producenterna Nick Launay (Arcade Fire, Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs) och Shellback (främst känd för sitt samarbete med Max Martin och artister som Taylor Swift, Ariana Grande och P!nk).
Resultatet? Ett av årets bästa och mest hyllade album från ett av Sveriges absolut viktigaste band.  
Dörrar 19:00
På scen 20:00
Åldersgräns 13 år
På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp. Cash Is King!
Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan
Telefon: 040-30 21 14  http://scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29
Telefon: 040-23 37 50  http://www.plockepinn.se/ 

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

fredag, 26 februari 2016 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad