kl: 20:00

Baroness

KulturbolagetDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Baroness tillbaka efter olyckan. Släpper album och åker på turné!
Efter en hemsk trafikolycka sommaren 2012 är sludge och stoner metal-bandet Baroness nu äntligen tillbaks. Imorgon, 18 december, släpps det nya albumet ”Purple” och i mars återvänder bandet till Sverige. 27 mars med en konsert på KB!
Sludge och stoner metal-bandet från den amerikanska södern har sedan starten 2003 klivit in på metalscenen och mutat in ett hörn som tillhör Baroness och enbart Baroness. Efter tre hyllade fullängdare och slutsålda konserter världen över så är bandet nu mer aktuella än någonsin, med nya albumet "Purple" –  släpps 18 december! Albumet som redan har producerat två hyllade singlar i form av ”Chlorine & Wine” och ”Shock Me”.
Men det var nära att det inte blev något album eller att det ens skulle finnas ett Baroness att prata om idag. Den 15 augusti 2012 färdades bandet i sin turnébuss nära Bath i England, i extremt oväder, då bussen åkte av en viadukt och föll 9 meter mot vägen under och kraschade. Det som kunde ha slutat på värsta tänkbara sätt slutade dock ”endast” med brutna ben och trauma för bandmedlemmarna.
Efter en tid av rehabilitering var bandet dock oerhört sugna på att komma tillbaks igen: att spela in och turnera. Allen Blickle på trummor ersattes av Sebastian Thomson, medan Matt Maggioni på bas ersattes av Nick Jost. Frontmannen John Baizley har varit kvar sedan starten och med det nya albumet ”Purple” var det mycket han ville förmedla:
"I wanted to celebrate my misery through my creativity and face it head on. The lyrics on Purple are about the different paths that formed in the fallout of the crash, from very direct stories about difficult moments of suffering to the love I feel for people who were there for me."
Bandets olycka och naturliga frånvaro efter det till trots, så har fansen alltid funnits kvar. Det är för fansen man nu släpper sitt nya album och beger sig ut på turné. Vi längtar till 27 mars när de kommer till Malmö och KB!
Åldersgräns 13 år

Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
 
På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!
Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan 040-30 21 14  http://scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29 040-23 37 50  http://www.plockepinn.se/ 

Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Säljs via Biljettforums Kundservice 0771-130 150.

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-27 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: