Menu

Marika Carlsson - En Negers Uppväxt

Malmö

Lunds Stadsteater
fredag, 4 april 2014 kl:19:30

Marika Carlssons föreställning ”En negers uppväxt” – är mer aktuell än någonsin. Efter stor efterfrågan är föreställningen nu tillbaka.
Vi har val nästa år. SD vinner ny mark och sprider den dolda rasismen som är så svår att komma åt. Jag vill göra något åt detta och mitt vapen är min föreställning, min historia, och min erfarenhet.
Marika Carlsson

Om Marika
2012 fick Marika Carlsson priset som Sveriges roligaste kvinnliga stå upp komiker på Svenska standup galan med motiveringen ”För hennes lysande scennärvaro och pricksäkra observationer från ett exotiskt och skånskt perspektiv. En fullfjädrad komiker som knockar publiken med sitt leende och charm.” 2012 Sommarpratade Marika i Sveriges Radio P1. Hon har medverkat i ett flertal olika TV-program så som Parlamentet, Robins, Doobidoo, Sommarkväll m.fl.

En negers uppväxt
Den kritikerrosade och omdebatterade föreställningen ”En negers uppväxt” som handlar om komikern Marika Carlssons uppväxt som adopterad från Etiopien, är mer aktuell än någonsin. Föreställningen har blivit både anmäld och friad av Justitiekanslern och Pressombudsmannen för hets mot folkgrupp. Efter stor förfrågan och hårt tryck, får vi under vintern/våren 2014 se Marika igen i succen från 2012/13. En föreställning alla borde få chansen att gå och se.
Föreställningen som är i standupform, handlar om uppväxten i den skånska myllan sett ur en Etiopisk flickas ögon. Humor och allvar, skratt och eftertänksamhet blandas. Publiken får följa med Marika på arbetsintervju, till frisören, i skolan och i arbetslivet och ta del av komiska situationer och inskränkta Sverigedemokrater som ser henne som en bidragssnyltande samhälsbelastning.
En energisk, utlämnande, engagerande, intressant och inte minst rolig svartsoppa hopkokad av Sveriges bästa och roligaste kvinnliga komiker.

Och så här säger pressen:
”Marika Carlsson får oss inte bara att skratta utan lyckas dessutom klä av både våra och hennes egna fördomar - och rikta några väl riktade sparkar mot rasister i allmänhet och sverigedemokrater i synnerhet”.
**** GT / Expressen
Roligt, effektfullt och djupt allvarligt. / ”en mycket rolig ståuppshow med högt tempo och tätt mellan skratten”.
Sydsvenskan
”Marika får oss att skratta åt oss själva”. / ”Marika Carlssons show går från skratt till djupaste allvar, och håller hela vägen”.
***** Arbetarbladet


Ledsagare till rörelsehindrad går fritt, men måste ha biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Föreställningens längd: 90 min, ingen paus.

Datum / Tid

fredag, 4 april 2014 kl: 19:30

Plats

Malmö, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

330kr - 380

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad