kl: 18:00

SWEDEN INTERNATIONAL TATTOO 2017

Malmö ArenaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Malmö Arena
Lördag 20 maj 2017 kl. 18.00
SWEDEN INTERNATIONAL TATTOO
Välkomna till ett av världens större inomhustattoo

Möt några av världens främsta professionella militärorkestrar och
uppvisningsgrupper i en show fylld med musik, fart, precision och akrobatik.
Möt även Sveriges bästa sångerska Helen Sjöholm som uppträder tillsammans
med de 600 musikerna.

Grupper från följande nationer medverkar: Sverige, Skottland, Norge, England, Belgien, Frankrike och Estland.. (med reservation för ev. ändringar).

Välkomna till ett Military Showtattoo i världsklass!
Föreställningen varar i ca 3 timmar inklusive en 30 minuters paus.
Biljetter kan även bokas på brandkårens biljettbokning:
www.mbm.se eller 040-34 28 64
Handikapplatser och grupper hänvisas till Brandkårens biljettbokning.

Kassan på Malmö Arena öppnar 2 timmar innan föreställningen.

Du som valt leveranssätt eBiljett för utskrift, glöm inte att skriva ut dina biljetter. Biljetten kan även visas upp i din smartphone vid inpassering


Malmö Arena invigdes den 6 november 2008. Den har en kapacitet på cirka 13 000 åskådare vid sportevenemang med ståplatsläktare. Vid evenemang med enbart sittplatser tar arenan cirka 12 500 besökare och under konserter och övriga evenemang upp till 15 500 personer beroende på scenens placering. Det finns 72 loger och med dem inräknade är det sammanlagda antalet restaurang- och barplatser 3 250. För att åka till Malmö Arena tar man tåg eller buss till Hyllie station.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-05-20 18:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Hyllie Stationstorg 4


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Grizzly Bear Återvänder Efter Fem Års Tystnad Med Nya Låten
PRESS
18 maj
kl: 16:50

Grizzly Bear Återvänder Efter Fem Års Tystnad Med Nya Låten "mourning Sound"

Bandet Grizzly Bear bestående av medlemmarna Ed Droste, Daniel Rossen, Chris Taylor och Chris Bear, är ett utav 00-talets mest prominenta och respekterade indieband med rötter i Brooklyn, NY. Sedan senaste släppet har bandet legat lågt i 5 år. År 2016 började de arbeta på nytt material och nu har Grizzly Bear äntligen avslutat studioarbetet med sitt kommande femte album "Painted Ruins" som väntas släppas i sommar via RCA/Sony Music!

Inofficiella debuten kom 2002 via ett hemsnickrat album avsett för vänskapskretsen, men som läckte och fick liv tack vare New Yorks underground-indiescen. Den officiella debuten kom istället 2004 med albumet "Horn Of Plenty" som hyllades av både The New York Times & Pitchfork. Sedan dess har bandet hunnit med att släppa albumen "Yellow House", "Veckatimest" som i samband med releasen 2009 fick stor uppmärksamhet bland både fans och media, samt albumet "Shields" ifrån 2012.

Under våren 2017 har teasers publicerats via det nystartade instagramkontot @grizzlybear där bandet själva teasat smakprov på ljud och bilder på vad som komma skall ifrån nya albumet. Detta i syfte att skildra den komplexa ljudbilden. Gruppen förklarar vidare:

"The idea of the snippets on our new instagram @grizzlybear was something we thought people would enjoy. Our songs are usually so layered and dense and it seemed like a fun way to peel back the onion layers of the new album. ... Klicka för att läsa mer

Bild på Konstnärsduon Tilpo Tar Fram 100 Målningar På Temat "tro, Hopp Och Kärlek"
PRESS
17 maj
kl: 11:50

Konstnärsduon Tilpo Tar Fram 100 Målningar På Temat "tro, Hopp Och Kärlek"

I år har uppdraget att ta fram Sveriges Allmänna Konstförenings 100-prisverk, en serie om 100 unika verk som förenas av en röd tråd, gått till konstnärsduon Tilpo; Hans Eriksson och Hanna Aihonen. Verken presenteras på SAK:s årliga utställning 3-8 oktober på Konstakademien och detta är enda chansen att se dem alla tillsammans. Tidigare konstnärer som tagit fram ett 100-prisverk har t.ex. varit Christian Partos, Astrid Sylwan och Clay Ketter.

Eftersom världen hårdnat så pass ville konstnärerna att en humanism skulle stå i centrum i 100-prisverket. På temat Tro, Hopp och Kärlek har Tilpo tagit fram 100 målningar som är magiskt realistiska berättelser med smått surrealistiska inslag. Vinnarna i årets konstlotteri får en unik målning och delar samtidigt 100-prisverket med 99 andra. I Tro, Hopp och Kärlek finns en färgstark kolorit blandad med humor och allvar, historiska och samtida scener med många blinkningar till konsthistorien, politiken och samhället i stort och i smått.

Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) är en ideell förening med syfte att stötta samtida konstnärer verksamma i Sverige och göra konst tillgänglig för fler. SAK är Sveriges äldsta konstförening, grundad 1832 och öppen för alla intresserade, landet över.

För mer information och pressbilder, vänligen kontakta Anna Hesselbom anna.hesselbom@konstforeningen.se, 070 744 54 48 alt. gå ... Klicka för att läsa mer

Bild på Malena Ernman & Lasse Berghagen - Julen Är Nära, På Turné Med Start I November
PRESS
17 maj
kl: 10:50

Malena Ernman & Lasse Berghagen - Julen Är Nära, På Turné Med Start I November

För åttonde året i rad beger sig Malena Ernman ut på sin publik- och kritikerrosade klassiska julturné. Årets gästartist är Lasse Berghagen och konserten heter "Julen är nära". Enligt tradition bjuds det på en personlig julkonsert där de blandar klassiska julfavoriter med folkmusik, jazz och opera. Turnén besöker femton städer med premiär i Helsingborg den 28 november och avslutas i Kalmar den 20 december. Biljetterna släpps 19 maj.

Två av våra mest folkkära artister beger sig ut på gemensam julturné med start i slutet av november. I en personlig julkonsert bjuder Malena Ernman och Lasse Berghagen, tillsammans med Mats Bergström, Janne Bengtson och Svenska Stråkensemblen, på en personlig och stämningsfull helkväll där klassiska julfavoriter blandas med folkmusik, jazz och opera. "En julkonsert i världsklass", "Det blir inte bättre" och "Makalöst" är tre exempel ur den eniga hyllningskören i svensk press tidigare år.

Årets turné, den åttonde i ordningen, har premiär den 28 november på Helsingborgs Konserthus och besöker därefter Halmstad, Växjö, Örebro, Stockholm, Uppsala, Eskilstuna, Göteborg, Linköping, Västerås, Sundsvall, Falun, Gävle, Jönköping och Kalmar.

I år är Lasse Berghagen tillbaka som gästartist, han medverkade även 2015.

- Vi klarar oss inte utan varandra!! Skämt åsido, förra året gjorde jag arenor och ishallar och det var fantastiskt kul med så stor publik. Men jag längtade tillbaka till ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter