Brandkårens Julgala med Helen Sjöholm

Malmö ArenaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Malmö Brandkårs Orkester bjuder på sin populära julgala tillsammans med artisterna Helen Sjöholm, Fredrik Lycke, Åsa Fång och Nils Olsson.

Programvärd: Marianne Mörck.

Malmö Brandkårs Orkester är en av Sveriges främsta underhållningsorkestrar och består av 40 musiker. Brandkårens Julgala är numera en tradition för många och julgalan bjuder på allt från musikalmusik till traditionell julmusik i ett program där julstämning står i fokus. Vid årets julgala medverkar Helen Sjöholm tillsammans med Fredrik Lycke och Åsa Fång, två av Sveriges största musikalstjärnor samt populära tenoren Nils Olsson.
Malmö Arena byggs om till en intim konsertsal där alla i publiken sitter nära scenen.

Biljetter kan även bokas på brandkårens biljettbokning www.mbm.se eller 040-34 28 64.
Handikappade och grupper hänvisas till Brandkårens biljettbokning.

Julbuffé i anslutning till föreställningen kan beställas separat av Malmö Arena restaurangbokning Menybokning eller 040-642 04 44

Galan är ca 2 tim utan paus

Endast direktbetalning.

Kassan på Malmö Arena öppnar 2 timmar innan showstart.

Du som valt leveranssätt TicketFast, glöm inte att skriva ut dina biljetter!


Malmö Arena invigdes den 6 november 2008. Den har en kapacitet på cirka 13 000 åskådare vid sportevenemang med ståplatsläktare. Vid evenemang med enbart sittplatser tar arenan cirka 12 500 besökare och under konserter och övriga evenemang upp till 15 500 personer beroende på scenens placering. Det finns 72 loger och med dem inräknade är det sammanlagda antalet restaurang- och barplatser 3 250. För att åka till Malmö Arena tar man tåg eller buss till Hyllie station.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-12-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Helen Sjöholm

Helen Sjöholm, Du måste finnas på Spotify

Kristina från Duvemåla

Du måste finnas

Helen Sjöholm, Gabriellas sång på Spotify

Så som i himmelen

Gabriellas sång

Helen Sjöholm, Du är min man på Spotify

BAO!

Du är min man

Marie Helen Sjöholm Granditsky, född 10 juli 1970 i Sköns församling i Sundsvalls kommun och numera bosatt i Nacka, är en svensk skådespelare, sångare och musikalartist.


Helen Sjöholm föddes som dotter till ingenjören Hans Sjöholm och läraren Marie-Louise Sjöholm, f. Wessblad. Hon började med körsång redan i tidig ålder och i slutet av 1980-talet medverkade hon i sånggruppen Just For Fun. Hon medverkade också i musikaler som Trollkarlen från Oz och West Side Story i hemstaden. Bland 1?000 andra sökande fick Sjöholm rollen som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla som uppfördes 1995–1999. Hennes musikalkarriär har fortsatt med den kvinnliga huvudrollen i den svenska versionen av musikalen Chess med start 2002. För den rollen tilldelades hon Guldmasken samma år. Sjöholm har också turnerat tillsammans med Jojje Wadenius och har gett ut skivan Visor (2002) med Jojje Wadenius och Genom varje andetag (2003) med Anders Widmark. Hon har även medverkat i Rhapsody in Rock, turnén Speldosa med Björn Skifs, Allsång på Skansen, TV-programmet Så ska det låta samt uppsättningarna Spelman på taket och Les Miserables.


Sjöholm är även medlem och sångerska i Benny Anderssons Orkester (BAO). Med dem hade hon sin hittills största hitlåt, Du är min man, som låg på Svensktoppen mellan 2004 och 2009. Låten åkte ut den 8 november, efter 278 veckor på listan.


Hon gjorde filmdebut 1999, i Richard Hoberts film Där regnbågen slutar. Hon spelade också rollen som Gabriella i den framgångsrika svenska filmen Så som i himmelen som kom 2004. Det var där hon sjöng Gabriellas sång, som efter 68 veckor placerade sig som den sjätte mest spelade låten på Svensktoppen.


Helen medverkade september 2008–december 2009 i musikalen My Fair Lady, där hon spelade mot Tommy Körberg, Jan Malmsjö och Monica Nielsen. Hennes tolkning av Eliza Doolittle gav henne karriärens andra Guldmask 2009.


23–24 september 2009 sjöng Sjöholm titelrollen i den engelska konsertversionen av Kristina från Duvemåla, nu enbart kallad Kristina, i Carnegie Hall, New York. 14 april 2010 sjöng hon samma roll i Royal Albert Hall i London.


18 juni 2010 sjöng Sjöholm vid Riksdagens galakonsert för Victoria och Daniel i Stockholms konserthus.


Senhösten 2010 medverkade hon i Stockholms Stadsteaters uppsättning av Aniara, där hon spelade den blinda poetissan från Rind.