kl: 20:00

Amira Medunjanin&TrondheimSolistene Malmö 5/4 2019

Moriska Paviljongen Malmö


BILJETTER / MER INFORMATION


Amira Medunjanin är världens främsta sevdalinkasångerska som ger nytt liv åt gamla sångskatter.


Det är inte lätt att hitta ett enda ord på svenska som kan stå för det bosniska konceptet SEVDAH, även om ”längtan” kanske kommer närmast. Liksom den spanska duenden, det bär flera betydelser – kärlek, hopplös kärlek, oändlig kärlek men i slutändan är det en livsstil och en berättelse som berättar historien om sig själv.


Amira är född och uppvuxen i Sarajevo, Bosnien men hennes repertoar sträcker sig långt utanför landets gränser. Sevdalinka (sevdah låtar) hon lärde sig från sin mamma var de vackraste av låtarna. Hennes fascination med den musikaliska traditionen i Bosnien och Hercegovina ledde henne att ägna sig åt att skapa en unik röst inom sevdalinka för att utforska sin uttrycksfulla kapacitet till fullo. Hon hade tillbringat år söka förgäves för att hitta personer som delade sina idéer om Sevdah och för det bästa sättet att presentera det.


Amira beskrivs av den engelska journalisten Gart Cartwright som ”Bosnian Billie Holiday” och han beskriver hur Amira förvandlar Sevdah inuti, hittar nya kontext och former inom en tradition som är hundratals år gammal.


År 2017 rankades Amira av Storbritanniens magasin Songlines bland topp tio av de nuvarande World Music Divas
På Moriska Paviljongen 5/4 2019 väljer Amira att gå tillbaka till rötterna och ge en intimare bild av hennes sångskatt genom att presentera sitt senaste album ASCENDING, tillsammans med gitarrvirtuoserna Ante Gelo och Zvonimir Sestak på kontrabas samt Trondheim Solistene kvartetten från Norge.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-04-05 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Malmö, Norra Parkgatan 2


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

385


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Artisten Min Stora Sorg Komponerar Musiken Till Stallets Måndagsklubb!
PRESS
19 feb
kl: 09:00

Artisten Min Stora Sorg Komponerar Musiken Till Stallets Måndagsklubb!

Den 11 mars är det premiär för humorgruppen Stallets måndagsklubb på Rival i Stockholm. Kvällarna kommer fyllas av humor, musik, sång och dans samt bjuda på en gedigen gästlista i form av William Spetz, Sissela Kyle, Fredrik Lindström, Johan Glans, Helena Bergström, Babben Larsson och Kristian Luuk. Kompositör och ljuddesigner för föreställningen är den tokhyllade artisten Min...

Bild på Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!
PRESS
17 feb
kl: 10:30

Vi Laddar För Melodifestivalens Fjärde Och Sista Deltävling - I Lidköping Tar Ann-Louise Hansson Och John Lundvik Upp Kampen Om Pokalen!

Nedräkningen har börjat till den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2019. Vi styr kosan mot Lidköping och ger plats på scen åt veteranen Ann-Louise Hansson och John Lundvik som avslutar tävlingen med två känslosamma låtar. Ann-Louise Hansson går ut som startnummer 6 i Lidköping med låten "Kärleken Finns Kvar". Denna låt som ligger Ann-Louise varmt om hjärtat...

Bild på Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel
PRESS
15 feb
kl: 13:50

Iselin Har Tidigare Lånat Ut Sin Röst Till Bland Annat Seeb Och Alan Walker - Nu Släpper Hon Ny Singel

Iselin har tidigare släppt två singlar Bathtub som hon skrev tillsammans med Fatmax Gsus (Max Grahn) från Wolfcousins (som även producerade) och Lost, skriven tillsammans med producentduon MADFUN (Madeleine Eliasson & Fanny Hultman). Den 15 februari släpps nya singeln Anyone Out There som kom till i Stockholm förra vintern en dag när det rådde snökaos i hela landet. Gatorna var tomma...

Hitta oss på Facebook