Menu

Trio Da Kali (MLI) Live / Moriska Paviljongen

Malmö

Moriska Paviljongen
fredag, 19 oktober 2018 kl:21:00

Trio Da Kali är en sammanslutning av tre framstående musiker från Mandé-kulturen i södra Mali. Med sång ackompanjerad av de traditionella instrumenten balafon (en sorts xylofon) och bas-ngoni, vill Trio Da Kali utveckla och lyfta fram en traditionell, försummad och nu dessutom hotad musiktradition.


Hawa Kassé Mady Diabaté, dotter till den legendariska sångaren Kassé Mady Diabaté, är trions vokalist. Hennes rika, uttrycksfulla röst och hennes naturliga vibrato har gett upphov till jämförelser med Mahalia Jackson, Amerikas stora gospelsångerska.


Trions kapellmästare är mäster-balafonisten Lassana Diabaté. Han är en av Malis allra mest häpnadsväckande musiker och kompositörer och har spelat med många av Västafrikas främsta. Den yngsta medlemmen av trioj är bas-ngoni-spelaren Mamadou Kouyaté. Han är äldsta sonen till den internationellt kände Grammy-nominerade ngoni-spelaren Bassekou Kouyaté.


Trio Da Kali kom från början samman för att samarbeta med Kronoskvartetten, den världsberömda amerikanska stråkkvartetten. Samarbetet arrangerades av Aga Khan Music Initiative och David Harrington (grundaren av Kronoskvartetten) beskrev det som "ett av de vackraste samarbeten Kronos har haft under våra första 40 år".


Trio Da Kali har framträtt på några av världens mest prestigefyllda arenor - Royal Albert Hall, Theater de la Ville, Royal Festival Hall, etc.


Medverkande:


Hawa Diabaté - sång


Lassanna Diabeté – balafon


Mamadou Kouyaté – bas ngoni


open.spotify.com/artist/1DGgYTjkEw1sxzCBcXqZU5


www.youtube.com/watch?v=Wz_05ehw40E


www.youtube.com/watch?v=hxDsn-8eymk


www.triodakali.com


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

fredag, 19 oktober 2018 kl: 21:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

210

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad