Menu

Mwuana Live | Moriska Paviljongen

Malmö

Moriska Paviljongen
fredag, 27 mars 2020 kl:20:00

Mwuana står inför ett spännande år. Det kommer bli riktigt mycket musik från honom under 2020 och de två första singlarna har redan släppts. Efter 2017 års debutalbum Triller är förväntningarna på topp. Skivan hörde till det årets mest hyllade, vann priset för Årets Hiphop på P3 Guld och nominerades till inte mindre än tre Grammis. Nu är det klart att han gör en miniturné som innefattar stopp på Moriskan i Malmö 27 mars och Fållan i Stockholm 4 april.


Snacket om Mwuana tog fart efter en omtalad EP-trilogi samt mixtapet MW-GO!, även om det var Triller som fick allting att lyfta. Albumet var kaxigt, samtida, relevant, begåvat, uppriktigt, hårt, mjukt, varierat men samtidigt tätt sammanhållet. "Ett mästerverk från en artist som är ute på en väldigt unik resa”, skrev Sonic. "Han kan få en att sympatisera med rader av småsinthet och sätter ord och känsla på kärlek, svek och åtrå bättre än kanske någon annan”, skrev Kingsize. I dag råder det ingen tvekan om att stockholmssonen som egentligen heter Robin Nyström hör till landets ledande hiphopartister – alltsammans förstärkt av att fjolårssinglar som Craftmanship, Me So Nice och Fast Display (missa inte videon!) gick och blev hits av rang.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

fredag, 27 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

265

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad