Menu

Jack Moy & Glöden, Oh My O, Indie Indie

Malmö

Moriska Paviljongen
lördag, 25 januari 2014 kl:22:00

Folkrockstrion Jack Moy & Glöden ger oss en energisk och glädjefylld konsert, där de med sin spontana och charmigt grabbiga scennärvaro bjuder på berättelser om sitt hjärtas sorg, ungdomens rus och livets tvivel.


Lördag 25 januari · kl 22-03
Entré 120:-, förköp via tickster.com
Bistron är öppen från kl 17


Jack Moy & Glöden [S]
Band som Mumford & Sons, The Lumineers m.fl. har med folkliga influenser slagit sig fram under det senaste året, men det saknades en svensk motsvarighet. Med spelglädje, kraftfulla refränger och Jacks personliga, medryckande texter, fyller Jack Moy & Glöden den luckan.


Under sommaren släppte bandet deras första singel Good As Gold som rönte framgångar, bland annat på P3, men också i SVT, där bandet uppträdde i Sommarkväll med Rickard Olsson.


Splitternya "They Told Me So" från deras andra EP spelas flitigt på radio.


Oh My O [S]
Kickstartade sin karriär 2002 då de släppte sitt debutalbum "Sail Away" som, efter en mängd bejublade spelningar, runt om i Sverige omedelbart nådde topp 40 på den svenska albumlistan.


Det melodiska popbandet hyllas för sin idérikedom och sitt personliga sound, musiken har beskrivits som "Scandipop with a twist". Med sångerskan Olivia Sandells kompositioner som utgångspunkt har Oh My O har utvecklat och skapat oförutsägbar popmusik med fantasifulla arrangemang. Två klarinetter i kombination med elgitarr/lap steel, bas och jazzinfluerade trummor, skapar ett sound â?? sällan hört varken på den svenska eller internationella musikscenen.


Trots att flera kritiker har dragit paralleller mellan deras sound och "den skandinaviska vågen", som representeras av artister som Lykke Li , Miss Li och Ane Brun som alla har fått internationell uppmärksamhet under de senaste åren står Oh My O ut ut r mängden och vi förutspår att deras färgglada popmix kan representera "nästa våg" från Sverige.


I år har bandet följt upp sitt debutalbum med en serie av tre lysande EP: s , som i januari kommer att samlas på bandets andra album "All at Once",


indie indie SUPERKLUBB
Malmös mesta och festligaste indieklubb â?? indiediscot som aldrig tar slut. Nominerad i vår för årets klubb i Nöjesguiden för ett fullspäckat gäng fester på Inkonst under 2012. Med band som Grimes, Wu Lyf, Taken by Trees, och Sound of Arrows, har Indie Indie Superklubb leverarat fest under hela 2012 och 2013! Här dansar vi, dricker, älskar, hatar, sjunger och ramlar. Alltid med EPISK fest, och det är just DU som gör det så.


Vi börjar kvällen redan kl 17 när vi öppnar bistron. Välkommen in för ett glas vin eller något ur vår goda à la carté meny.


Boka bord: bistro snabel-a moriskapaviljongen punkt se/ 040 685 40 35.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

lördag, 25 januari 2014 kl: 22:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Klubb

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad