Menu

Syster Sol [S] & Klubb

Malmö

Moriska Paviljongen
lördag, 26 april 2014 kl:23:00

Sveriges reggaedrottning Syster Sol är tillbaka, nu kommer hon till Moriska Paviljongen. Med en värme och en självsäkerhet både på skiva och på scen hör Syster sol till en av landets främsta artister.


Lördag 26 april · kl 22-03 [Stora salongen] 18 år


Hon har fått oss att dansa till låtar som Gillar Din Vibe, Mad mad mad, Kärleksrevolt och den senaste singeln Throw It On The Floor.


När hon släpper sitt tredje soloalbum, »Mellan raderna«, är det med en platta fullproppad av svängiga rytmer och skarpsinniga texter. Själv beskriver hon sin nya platta så här:


- Det känns som att jag har hittat ett sound som jag trivs med. Mina texter är dessutom mer omedelbara: jag går ut direkt med vad jag vill säga. Det känns som att jag vågar göra det, på ett sätt jag varit mer försiktig med tidigare.


Den svenska reggaescenen står större och starkare än någonsin förut: Kapten Röds stora framgångar, Labyrint och Syster Sol, det är många som vill vara med. Det verkar finnas en större acceptans idag för reggae på svenska. I och med nya albumet står det klart att Syster Sol bär på en av de starkaste rösterna i Sverige.


- Det är 15 års arbete, men det är nog först nu som jag faktiskt har hittat hem med min röst. Man kan alltid utvecklas, men jag känner mig väldigt trygg i min röst.


2013 signade Syster Sol med Universal Music-etiketten Svenska inspelningar som i höstas släppte hennes tredje album Inte som det verkar. Just nu rullar singeln Throw It On The Floor ft. Dirty Jens på radio och Youtube. Och med över 50 spelningar under 2013 var Syster Sol en av dom flitigast turnerande artisterna förra året. Därför känns det givet att P3 premierar detta genom att nominera Syster Sol till sitt livepris "Guldmicken" på 2014 års P3-Guld.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

lördag, 26 april 2014 kl: 23:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad