Menu

Bad Blood Night: Electric Boys + Dirty Passion

Malmö

Moriska Paviljongen
lördag, 25 oktober 2014 kl:19:00

ELECTRIC BOYS
Året var 1988 när Electric Boys slog ner som en bomb i dåtidens pop-sverige och fick en megahit med låten All Lips 'N' Hips. Genom åren har de hyllats för sin egensinniga blandning av funkrock, groove, beatles-psychedelia och tunga gitarriff. 2009 återförenades bandet och gav sig ut på en storstilad turné. I år är de återigen aktuella med det nya albumet Starflight Enited.


Electric Boys bildades som en duo 1988 av den karismatiske sångaren och gitarristen Conny Bloom samt hans ständige vapenbroder Andy Christell på bas. Därefter tillkom medlemmarna Franco Santunione (gitarr) och Niclas Sigevall (trummor).


Debutalbumet Funk-O-Metal Carpet Ride (innehållande megahiten All Lips 'N' Hips) gavs ut internationellt med fem nya låtar producerade av demonproducenten Bob Rock (Metallica, Mötley Crüe etc.). Grabbarna gjorde sig även kända hemma i Sverige genom sitt samarbete med Svullo på låten För Fet För Ett Fuck.


Conny Bloom och Andy Christell spelade under ett par år som medlemmar i den legendariska gruppen Hanoi Rocks, innan de återförenade Electric Boys. 2014 ägnas åt ihärdigt turnérande av nya albumet Starflight United och äntligen har turen kommit till Malmö!


DIRTY PASSION
Malmös bäst bevarade rock & roll hemlighet Dirty Passion är tillbaka på hemmaplan efter ett ihärdigt turnérande under 2014. Sist bandet spelade i Malmö var på ett fullpackat KB med Saxon.


Efter att ha turnerat flitigt i hela Europa, senast med Pretty Maids på Louder Than Ever-turnén, har grabbarna i Dirty Passion låst in sig för att finslipa låtarna till det kommande tredje albumet. Med en råare ljudbild som blandar punk attityd med rock & roll flådighet tar grabbarna med sig en typisk Dirty Passion show och trycker in det på skiva. Skivsläpp sker i januari, och en singel samt video kommer under hösten.


Observera att banden spelar i Stora Salongen, lokalen rakt fram efter entrén.


Första bandet på scven ca 19:30


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

lördag, 25 oktober 2014 kl: 19:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad