Menu

Spoken Word-afton: Andrea Gibson m.fl

Malmö

Moriska Paviljongen
torsdag, 9 oktober 2014 kl:19:00

Andrea Gibson är inte försiktig med sanningen. Det är denna råa oräddhet som har lett henne till spetsen av spoken word-rörelsen. Som den första vinnaren av Women's World Poetry Slam har Gibson frontat prestigefyllda scener över hela världen med kraftfulla dikter om krig, klass, kön, mobbning, vita privilegier, kärlek och andlighet. Denna Spoken Word-afton ser du henne med flera på stora scenen.


Torsdag 9 oktober · kl19-23 på scen ca 19.30


â?? ANDREA GIBSON [US] â?? KATIE WIRSING [US] â?? NINO MICK â??


ANDREA GIBSON [US]
Hennes verk har varit med på BBC, Air America, C-SPAN, Free Speech-TV och 2010 lästes de av en statlig representant i stället för morgonbön vid Utah State Legislature.


Nu, inne på sin femte fullängdare FLOWER BOY och hennes andra bok THE MADNESS VASE, så fortsätter Gibsons dikter att vara ett samlingsrop till handling och en välkomstmatta vid dörren till hjärtats mest omtänksamma rum.


â??Andrea Gibson does not just show up to pluck your heart strings. She sticks around to tune them. If being floored is new to you, ya might want to grab a cushion. Whatever the opposite of fooling someone is, Andrea does that. Beware of the highway in her grace and the crowbar in her verse.â?
â?? Buddy Wakefield, award winning poet


KATIE WIRSING [US]
Katie har aldrig varit särskilt inne på småprat, eller bakåttänkande. Övertygad i sin tro om att munnen är en högtalare för allt som får ditt hjärta att sjunga så har hon operalungor och en flyktbil redo för vem som helst som vill hoppa in och röra sig framåt.


Hon har aldrig varit rädd för att säga de svåra sanningarna. Katie har turnerat på scener runtom världen där hon pratar om ämnen från kön, kärlek, sexualitet och spiritualitet till jello wrestling eller sin egna alldeles för roliga familj.


Hon var med i 2006 National Poetry Slam Championship team och blev rankad som 13'e bästa poet på Women of The World Poetry Slam. Hennes verk har varit med på college campuses över hela USA, samt NPR, BBC och oräkneliga lokala radiostationer. Hon var öppningsakt på The Miami Gay and Lesbian Film Festival och AquaGirl, en queer kvinnofestival.


NINO MICK
Nino Mick är estradpoet, transaktivist och Svensk Mästare i Poetry Slam 2013. Efter SM-vinsten har hen arbetat vidare med queert berättande och politisk aktivism genom poesi. Skriver för marshmallowbarn och normbrottare, skrattande och gråtande med blicken mot utopierna.


Konferencier för aftonen är Lovisa Appelkvist, Lovisa är feminist, poet och har varit MC hundratals gånger både på hemmaplan och nationellt. Hon har som poet vunnit SM, turnerat i Australien och annekterat hem skåne (igen) från danskarna. Som ordförande för Ord på Scen jobbar hon för att göra Malmö till Sveriges bästa poesistad.


Presenteras av Ord på Scen i samarbete med ABF och Moriska Paviljongen.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

torsdag, 9 oktober 2014 kl: 19:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad