Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy

Moriska PaviljongenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Live (ca 23:30)
Cleo, Kristin Amparo & Broke 'n Tipsy
Cleo & Kristin Amparo är en unik duo inom svensk hiphop och soul, som fått hela Sverige att gunga med sin fantastiska karisma och liveshow. Med rötterna i Nordafrika, Colombia, svensk jazz och norrländsk hiphop trampar dessa kvinnor helt ny mark med sin musik. Cleos magiska energi när hon spottar verser rimmar perfekt med Kristin Amparos djupa och gränslösa soulröst. Just denna röst har gjort henne känd i hela musiksverige som â?det närmaste Sverige kommit Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma personâ? vilket DN Kultur kallade henne med betyget 5 av 5.


Både Cleo och Kristin Amparo har samarbetat med många stora artister som Looptroop Rockers, Syster sol, Adam Tensta och Daniel Adams Ray. Men tillsammans får de en alldeles säregen tyngd och mening. En meningsfullhet för sin genre, sin publik och sig själva som artister och inspiratörer. Deras samhörighet gjorde dem även till nyckelfigurer i det stora musikutbytet KWAAI, där Sydafrika och Sverige möttes i ett musikaliskt experiment fyllt av musiksläpp, turnéer och resor under hela 2013.


Musiken har alltid varit ett sätt att skapa förändring enligt dessa två artister. Cleo har med låten â??Hårt mot hårtâ? tillsammans med Looptroop Rockers fått tusentals tjejer och killar att sätta näven i luften mot orättvisor. I september 2013 släppte de låten â??FATTAâ? tillsammans med Syster sol och sitt crew Femtastic, som fick ett enormt genomslag. Låten slår på en politisk lyra och lyfter frågor om sex, våldtäkt och lagstiftning på ett nyskapande och glödande sätt.


Cleo är en av grundarna till crewet och bolaget Femtastic, där hon samlat kvinnliga kulturaktörer inom urban musik sedan tre år tillbaka. Genom sina workshops och arbete med Femtastic har Cleo inspirerat unga tjejer att våga experimentera med hiphop och ta plats med sin musik. Detta har inte bara skapat en strukturell förändring på musikscenen, utan även byggt upp en stor och kraftfull fanbase i Sverige.


Cleo & Kristin Amparo brinner för musiken, att stå på scen tillsammans och få publikens hjärta att pumpa, kropp att svänga och värme att spridas som i en bastu.


DJ:s


Storasalen:
DJ Rodde
Rodde har i över 20 års tid lirat och varit del utav olika urbanklubbar i regionen. Klubbar som kan nämnas är numera kultförklarade Klubb Hemlig (Lund) samt motsvarigheten i Malmö â?? Klubb Lovin'. DJ Rodde spelar på de flesta etablerade urbanklubbarna i regionen just nu.


Eka Scratch (Femtastic & Syrran)
Eka Scratch är en av Sveriges mest aktiva Scratch-DJ's, partystarter och musikälskare. Hon spelar på festivaler i Sverige runt som Way Out West, Peace & Love och Öland Roots, spelar på de bästa urban klubbarna i Sthlm/Malmö/Gbg och runt om i norden. Desutom har hon varit DJ åt MC Melodee (NL), Shystie (UK), Cleo, Kristin Amparo. Hon är även tour och -live DJ åt Femtastic Sound. Hennes tighta och smakfulla mixar går mellan Funk & Soul, Hip Hop, Trap & Basiga R'n'B slingor. Förvänta er fest, svettigt dansgolv, lyckorus och massvis med scratch!


Spegelsalen:
DJ Simon de la Onda
Varje gång Simón DJar, blundar hanâ?¦ andas inâ?¦ andas utâ?¦ och öppnar sina ögon: Plötsligt står han där, bakom ett paintbrush och neon-pimpat soundsystem, någonstans i Karibien, i centrum.


Det är fuktigt, varmt, handsvetten regerar och förstärker den elektriska laddning till max i dansen mellan vännersyskonälskaresuperfamilj medans det pumpas med musikstil efter musikstilarna: Cumbia * Secousse * Azonto * Kompas * Samba * Kuduro * Soca * Plena * Bullerengue * Afrobeat * Kwaito * 3Ball * Zouk * med mera..


DJ Akai One
En av Malmös mest rutinerade DJ's ger oss tropiska rytmer på Sveriges sydligaste breddgrader. Med en förkärlek för klassiska latinodängor men även "basiga" toner från Sydamerika och Karibien. Här kan du förvänta dig allt från Cumbia, Reggaeton, Secousse, Azonto, Kompas, Samba, , Kuduro och Soca till Plena, Bullerengue, Afrobeat, Kwaito, 3Ball och Zouk.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-11-22 22:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Kristin Amparo

Kristin Amparo, I See You på Spotify

I See You

I See You

Kristin Amparo, I See You - Videsater Edit på Spotify

I See You

I See You - Videsater Edit

Kristin Amparo, Kär & Galen på Spotify

Vem E Han

Kär & Galen

Amparo adopterades till Sverige från Cali i Colombia vid fem månaders ålder och växte upp på Lidingö. Redan som barn uppmärksammades hon för sin sång och började vid 10-årsäldern vid Adolf Fredriks musikklasser. Efter gymnasiet turnerade hon Sverige runt tillsammans med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray. Hon har studerat vid flera folkhögskolor och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Redan under gymnasietiden fick hon erbjudanden om skivkontrakt men tackade nej, då hon inte kände sig redo och hade för många inre frågor att reda ut om sin identitet och adoptionsbakgrund och funderade på att utbilda sig till jurist för att arbeta med kvinnorättsfrågor i stället. Genom en slump upptäckte hennes biologiska mor en bild på henne i en adoptionsartikel i en colombiansk tidning och så återfann de varandra efter många år. Efter en återföreningsresa till ursprungsfamiljen kände hon sig reda att på allvar satsa på en musikkarriär och anmälde sig till TV4:s talangprogram X Factor Sverige 2012, varigenom hon blev synlig för en bredare publik.


Hon har efterhand rört sig alltmer mot jazz och soulmusik men sjunger inom många olika musikstilar, såsom i punkduon STRIKE, i tolvmannabandet Combo De La Musica och i det kvinnliga musikkollektivet Femtastic. Hon har också sjungit i sitt Kristin Amparo Band och Lakitty samt tillsammans med bland andra Cleo, Nina Persson och Charlotte Perelli. Stor framgång väckte samarbetet med Albin med listhiten "Din soldat" sommaren 2014 och John de Sohn med "Dance Our Tears Away", som förutom listframgångar också är signaturmelodi till TV4:s Let's Dance. Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger samma sommar, med Albin och i ett senare program med John de Sohn. Samma sommar uppträdde hon med Albin på Pridefestivalen, med John de Sohn på Världens barn-galan i SVT den 3 oktober 2014 och i Så ska det låta 2015 tillsammans med Jasmine Kara.


Hon var en av nyckelpersonerna för den stora musikutbytessatsningen KWAAO mellan Sverige och Sydafrika 2013.


När Kristin Amparo deltog i Melodifestivalen 2015 var det ett tydligt steg att framträda som soloartist. Med "I See You" – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger – gick hon till Andra chansen men blev utslagen i röstningsduellen mot Hasse Andersson. Den kritikerrosade låten tillbringade två veckor på Sverigetopplistan och nådde som bäst plats 40.


Amparo fick 2009 Alice Babs jazzstipendium för "innerliga tolkningar och djärv improvisationskonst över ett brett stilistiskt spektrum".


Cleo

Cleo, 240 ft Alina Devecerski på Spotify

240 ft Alina Devecerski

240 ft Alina Devecerski

Cleo, UÅ på Spotify

Cleo, Kär & Galen på Spotify

Vem E Han

Kär & Galen