Menu

Cleo, Kristin Amparo & Broke n Tipsy

Malmö

Moriska Paviljongen
lördag, 22 november 2014 kl:22:00

Live (ca 23:30)
Cleo, Kristin Amparo & Broke 'n Tipsy
Cleo & Kristin Amparo är en unik duo inom svensk hiphop och soul, som fått hela Sverige att gunga med sin fantastiska karisma och liveshow. Med rötterna i Nordafrika, Colombia, svensk jazz och norrländsk hiphop trampar dessa kvinnor helt ny mark med sin musik. Cleos magiska energi när hon spottar verser rimmar perfekt med Kristin Amparos djupa och gränslösa soulröst. Just denna röst har gjort henne känd i hela musiksverige som â?det närmaste Sverige kommit Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma personâ? vilket DN Kultur kallade henne med betyget 5 av 5.


Både Cleo och Kristin Amparo har samarbetat med många stora artister som Looptroop Rockers, Syster sol, Adam Tensta och Daniel Adams Ray. Men tillsammans får de en alldeles säregen tyngd och mening. En meningsfullhet för sin genre, sin publik och sig själva som artister och inspiratörer. Deras samhörighet gjorde dem även till nyckelfigurer i det stora musikutbytet KWAAI, där Sydafrika och Sverige möttes i ett musikaliskt experiment fyllt av musiksläpp, turnéer och resor under hela 2013.


Musiken har alltid varit ett sätt att skapa förändring enligt dessa två artister. Cleo har med låten â??Hårt mot hårtâ? tillsammans med Looptroop Rockers fått tusentals tjejer och killar att sätta näven i luften mot orättvisor. I september 2013 släppte de låten â??FATTAâ? tillsammans med Syster sol och sitt crew Femtastic, som fick ett enormt genomslag. Låten slår på en politisk lyra och lyfter frågor om sex, våldtäkt och lagstiftning på ett nyskapande och glödande sätt.


Cleo är en av grundarna till crewet och bolaget Femtastic, där hon samlat kvinnliga kulturaktörer inom urban musik sedan tre år tillbaka. Genom sina workshops och arbete med Femtastic har Cleo inspirerat unga tjejer att våga experimentera med hiphop och ta plats med sin musik. Detta har inte bara skapat en strukturell förändring på musikscenen, utan även byggt upp en stor och kraftfull fanbase i Sverige.


Cleo & Kristin Amparo brinner för musiken, att stå på scen tillsammans och få publikens hjärta att pumpa, kropp att svänga och värme att spridas som i en bastu.


DJ:s


Storasalen:
DJ Rodde
Rodde har i över 20 års tid lirat och varit del utav olika urbanklubbar i regionen. Klubbar som kan nämnas är numera kultförklarade Klubb Hemlig (Lund) samt motsvarigheten i Malmö â?? Klubb Lovin'. DJ Rodde spelar på de flesta etablerade urbanklubbarna i regionen just nu.


Eka Scratch (Femtastic & Syrran)
Eka Scratch är en av Sveriges mest aktiva Scratch-DJ's, partystarter och musikälskare. Hon spelar på festivaler i Sverige runt som Way Out West, Peace & Love och Öland Roots, spelar på de bästa urban klubbarna i Sthlm/Malmö/Gbg och runt om i norden. Desutom har hon varit DJ åt MC Melodee (NL), Shystie (UK), Cleo, Kristin Amparo. Hon är även tour och -live DJ åt Femtastic Sound. Hennes tighta och smakfulla mixar går mellan Funk & Soul, Hip Hop, Trap & Basiga R'n'B slingor. Förvänta er fest, svettigt dansgolv, lyckorus och massvis med scratch!


Spegelsalen:
DJ Simon de la Onda
Varje gång Simón DJar, blundar hanâ?¦ andas inâ?¦ andas utâ?¦ och öppnar sina ögon: Plötsligt står han där, bakom ett paintbrush och neon-pimpat soundsystem, någonstans i Karibien, i centrum.


Det är fuktigt, varmt, handsvetten regerar och förstärker den elektriska laddning till max i dansen mellan vännersyskonälskaresuperfamilj medans det pumpas med musikstil efter musikstilarna: Cumbia * Secousse * Azonto * Kompas * Samba * Kuduro * Soca * Plena * Bullerengue * Afrobeat * Kwaito * 3Ball * Zouk * med mera..


DJ Akai One
En av Malmös mest rutinerade DJ's ger oss tropiska rytmer på Sveriges sydligaste breddgrader. Med en förkärlek för klassiska latinodängor men även "basiga" toner från Sydamerika och Karibien. Här kan du förvänta dig allt från Cumbia, Reggaeton, Secousse, Azonto, Kompas, Samba, , Kuduro och Soca till Plena, Bullerengue, Afrobeat, Kwaito, 3Ball och Zouk.


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

lördag, 22 november 2014 kl: 22:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

130

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad