Menu

Nicole Sabouné (S)

Malmö

Moriska Paviljongen
fredag, 13 november 2015 kl:20:30

För nästan exakt ett och ett halvt år gjorde Nicole Sabouné en succéspelning på Moriskan. Hon hade just slagit igenom med sitt debutalbum â?Must existâ? och publiken var i extas. I höst släpper Nicole uppföljaren på debutalbumet och återvänder till Moriskan fredagen den 13 november.


Kallt, intimt och personligt som den svartaste post-punken, men samtidigt varmt melodiöst och slagkraftigt. Nicoles musik förenar det tidiga 80-talets avskalade new wave med ett suggestivt driv, en uppenbar kärlek till hudnära formuleringar och ett passionerat men stilrent uttryck. Musiken har tydliga referenser till det sena 70-talets postpunk och orkestrar som Joy Division och Siouxsie and the Banshees, samt rockikonerna David Bowie och Patti Smith.


Det kommande albumet har hon producerat själv med hjälp av bandmedlemmarna Nicklas Stenemo och Jon Bordon på sitt nya skivbolag Woah Dad!


Moriska Paviljongen (Stora salongen)
Fredag 13 November
Insläpp 20.30


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

fredag, 13 november 2015 kl: 20:30

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

130kr - 150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad