Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Marika Carlsson - Jag är Gud

PalladiumDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jag är Gud – En standupshow där alla får ligga med alla
Av Marika Carlsson, Regi Maria Lundqvist

Komikern Marika Carlsson tog Sverige med storm med standupföreställningen En negers uppväxt, nu är hon tillbaka med den helt nya föreställningen Jag är Gud regisserad av ingen mindre än Maria Lundqvist.

Marika bjuder in till en vansinnigt rolig och eftertänksam föreställning där hon brutalt, ohyvlat och avklätt berättar om hur det är att växa upp i en kyrkas tillstängda borg, att våga bryta och ifrågasätta men aldrig tappa tron. Jag är Gud är en föreställning om barndom med böner och dubbelmoral, om uppväxt i trots och längtan efter kärlek från Gud och den man själv vill älska. En rolig och befriande föreställning om att våga stå upp för sin egna tro och våga tänka fritt.

Marika Carlsson har med sin ovanliga värme och galna energi äntrat scener över hela landet med stor framgång under flera år. Hon slog igenom för den breda publiken med föreställningen ”En Negers Uppväxt” som i vintras streamades på SVT Play och sågs av drygt 700 000 tittare. Föreställningen blev både anmäld och friad av Justitiekanslern och Pressombudsmannen för hets mot folkgrupp. Nu vill Marika närma sig sin egna kristna uppväxt och sätta fingret på Pingströrelsens dikesrenar och med sin komiska vinkel ge nytt ljus på den heliga skriftens fallgropar.

I föreställningen Jag är Gud omhuldar hon sin publik med skrattets energi och ställer vansinnigt roliga och viktiga frågor om vår existens. Kan man skämta om det existentiella, tro och Gud? Det tror Marika och dessutom vill hon ge Gud och publiken en käftsmäll.

PRESSRÖSTER OM GUD

När hon nu tacklar religionens dubbelmoral, gör hon det med både
en underbar och träffsäker humor, men också en slags värme.
- Aftonbladet

Makalöst roliga alternativa väckelsemöte.
- Aftonbladet

Marika Carlsson är en bra berättare, hon liksom ser oss i ögonen, och den andaktsfulla tystnaden ligger lika nära som gapskrattet.
- Dagens Nyheter

Välkomponerad och väloljad.
- Dagens Nyheter

Gudomligt roligt med Marika Carlsson
- Corren

Om Marika Carlsson:
Marika Carlsson har korats till årets kvinnliga komiker på svenska Standupgalan två gånger. Hon har medverkat i ett flertal humorprogram som ”Tror du jag ljuger”, ”Intresseklubben” och ”Parlamentet för att nämna några. Ni kan ha hört henne i Marika i P4, där hon i våras hade sin egen talkshow på fredagar eller i hennes sommarprat i P1. 2016 ledde hon QX gaygala i TV4 tillsammans med Lars Åke Babsan Wilhemsson.

Längd: ca 90min ej paus
Arrangör: www.lifeline.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-04-01 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Marika Carlsson

Marika Carlsson, MTV på Spotify

En negers uppväxt

MTV

Marika Carlsson, Dr Alban på Spotify

En negers uppväxt

Dr Alban

Marika Carlsson, Ni utstrålar värme på Spotify

En negers uppväxt

Ni utstrålar värme

Marika Carlsson föddes som Aychesh och hittades under sitt första år livlös i ett dike av svenska hjälparbetare under den svåra etiopiska svältkatastrofen och lyckades återväckas till liv, varefter hon två år gammal blev adopterad till Sverige till en far som är frikyrkopredikant och en mor som är sjuksköterska. Efter de första åren i Mönsterås flyttade familjen till Lund, där hon gick i skola, påbörjade teologistudier och sedan arbetade som undersköterska, innan hon började arbeta som standup-komiker. Hon har bland annat medverkat i 100% i TV4 och Stockholm Live. Våren 2009 medverkade hon i tv-programmet Grillad och hösten 2010 i Parlamentet.


2010–2014 turnerade med sin självbiografiska standup-föreställning En negers uppväxt, som utgår från hennes erfarenheter som adoptivbarn och vuxen med mobbing, rasism, identitetssökande, dråpliga händelser och vardagskomik. Valet av titel väckte stor uppmärksamhet. Hon utsattes för hotelser och blev till och med anmäld till Justitiekanslern för "hets mot folkgrupp", vilket hon också skojade om i sin föreställning med förklaringen att det var så hon blivit kallad och tillropad under hela sin uppväxt. I september 2015 visades föreställningen i Sveriges Television.


Sedan oktober 2014 leder hon varje fredag radioprogrammet Marika i P4. Hon håller även föreläsningar om bland annat kroppsspråk, konsten att framträda och livsinspiration.