Menu

Betty Lavette

Malmö

Palladium
söndag, 22 mars 2015 kl:19:00

Presenteras av Kulturbolaget

Bettye LaVette är inte bara sångerska, utan en tolk av högsta rang. Oavsett vilken genre den ursprungligen låten tillhört, när Bettye är klar med den är den ren R&B av högsta klass. Hon kommer in en låt och vrider och vänder på den för att förmedla alla de känslor som kan kramas ut ur texterna. Det har gått 8 år sedan sist, men äntligen är det dags för Bettye att återvänder till Malmö och den 22 mars gästar hon Palladium.

Bettye LaVette började sin karriär 1962 vid 16-årsåldern när hon släppta sin första singel "My Man - He’s a Loving Man" på Atlantic Records. Singeln gick rakt in i topplistan och i samband med det åkte hon på sin första nationella turné med Ben E. King, Clyde McPhatter och andra Atlantic Records-stjärnor av tiden.

Sedan dess har hon haft en lysande musikkarriär. Hon har kontinuerligt släppt kritikerrosade album som "A Woman Like Me", "I've Got MY Own Hell To Raise", och "Scene of the Crime" och har vunnit en rad prestigefyllda priser som Pioneer Award, W.C. Handy Award, Blues Music Award samt även fått två Grammisnomineringar. Hon har dessutom medverkat i den Toni-prisbelönade Broadwaymusikal "Bubbling Brown Sugar" och uppträtt på hyllningskonsert för The Who samt på presidentceremonin för Obama.

Bettye är en av mycket få av hennes samtida, som spelade in under födelsen av soulmusik på 60-talet och är fortfarande med och skapar viktiga inspelningar i dag. Missa inte när en sann legend kommer till Palladium i Malmö!

Ingen åldersgräns

Datum / Tid

söndag, 22 mars 2015 kl: 19:00

Plats

Malmö, Palladium

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad