Menu

John Lindberg Trio

Malmö

S:t Gertrud
lördag, 24 maj 2014 kl:20:00

Presenteras av Kulturbolaget & Dr Rock

John Lindberg Trio älskar det de gör och det märks. De står i fållan som en frustande, energikokande stut, redo att släppas lös. Och den här tjuren kommer aldrig någonsin att låta sig tämjas.

Tre dalkarlar som har den ena, otåligt stampande foten i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla. Det här bandet vägrar att rätta sig i ledet. Som en röd tråd löper ord som kreativitet, nytänkande, 'steget före' men också mer känsloladdade fraser som 'musik på liv och död' och uttalanden som ”gör jag inte det här kan jag lika gärna sluta andas”. Och det är förmodligen det som är John Lindberg Trios styrka och framgångsrecept - den nästan ångestladdade 'spela-eller-dö'-känslan i kombination med energin, charmen och showen.

John Lindberg upptäckte musiken redan innan han fyllt tvåsiffrigt. Uppvuxen i ett hem där rock’n’roll ofta ljöd ur högtalarna var det ganska självklart att det var 50-talsmusik som gällde. Han fick sitt första betalda gig när han var elva och gjorde sin första turné som trettonåring. Under gymnasiet lärde bandet känna varandra i samband med en skolföreställning och John Lindberg Rockabilly Trio var ett faktum. 2006 lämnade basisten bandet och Martin Engström tog hans plats. Samma år släpptes första plattan som också la grunden för en turné. De senaste fyra åren har musiken tagit all tid.

Nya plattan ”Dig It” som släpps 14 maj 2014 bjuder på JLTs omisskännliga sound. Inga förändringar där alltså. En pulserande, oformlig hybrid av Beatles, Steve Earle, Stray Cats, Elvis, The Sonics, Fabulous Thunderbirds och Led Zeppelin. På pappret ser det nästintill schizofrent ut, men det låter inte ett dugg tokigt.

Live blir låtarna ännu råare och helt hämningslösa. Inte så konstigt kanske, när bandet har som målsättning att varje spelning ska bli den bästa någonsin. Missa inte chansen att uppleva dem live på Kulturbolaget i Malmö den 24 maj!

Åldersgräns: 13 år


John Lindberg Trio
2024-05-24 20:00:00
Varberg, Majas Vid Havet

Datum / Tid

lördag, 24 maj 2014 kl: 20:00

Plats

Malmö, S:t Gertrud

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad