Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

20/3 ANNA JÄRVINEN

VictoriateaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Anna Järvinens stora genombrott kom med soloalbumet Jag fick feeling (2007). Dess luftigt vackra ljudbild med bandets flyhänt lyhörda spel och Annas poetiska texter gjorde albumet till årets stora kritikerfavorit.


2009 släpptes den minst lika hyllade uppföljaren Man var bland molnen. Jan Grandvall skrev "Anna Järvinen kliver här fram som en av Sveriges mest originella och begåvande artister". Albumet nominerades till tre Grammis.


Två år senare fullbordades 2011 den kreativt häpnadsväckande trilogin med Anna själv tredje. På samtliga album har hon samarbetat med musiker från Dungen.


Sommaren 2012 gav hon sig ut på turné som support till Lars Winnerbäck, något som exponerade henne för en större publik än någonsin. 2012 deltog även Anna Järvinen i Melodifestivalen med låten Porslin, skriven av Björn Olsson (Soundtrack of Our Lives) och Martin Elisson (Hästpojken). Låten gick rakt in i musikälskarnas hjärtan och blev ytterligare ett steg mot en bredare publik.


Missa inte premiärturnén för Anna Järvinens fjärde album!


---------------------------


Picknickföreställning- tyvärr är det inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.


Pris: 270:- (i biljettpriset ingår 20 kr garderobsavgift samt 20 kr serviceavgift)


Insläpp: 19.00 På scen: 19.30


För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info snabel-a victoria punkt se.


Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!


Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!


Tänk på att...


...det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.


...du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap


...även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan
handla kaffe, te, läsk och kakor.


Varmt välkomna på picknick!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-03-20 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Anna Järvinen

Anna Järvinen, Nuori Ja Kaunis på Spotify

Nuori Ja Kaunis

Nuori Ja Kaunis

Anna Järvinen, Affären på Spotify

Buren

Affären

Anna Järvinen, Nedgångslåten på Spotify

Jag fick feeling

Nedgångslåten

Anna Päivikki Järvinen Palme, född Järvinen 16 april 1970 i Helsingfors, är en sverigefinsk kompositör, sångerska och musiker som tidigare spelade i musikgruppen Granada innan gruppen splittrades 2003. Järvinen startade därefter en solokarriär, har hittills släppt tre album och samarbetat med artister som Olle Ljungström, Melody Club, Dungen och Björn Olsson.


Anna Järvinen flyttade som sexåring till Stockholm med sin mor. Hon sjöng i svenska popbandet Granada från mitten av 1990-talet fram till deras splittring 2003. Efter att ha refuserats av flera skivbolag släpptes till slut hennes debutalbum Jag fick feeling i november 2007 på skivbolaget Häpna. Albumet nominerades till fyra grammisar och hyllades i pressen, Sonic kallade albumet för ”den mest personliga och förlösande svenskspråkiga debuten sedan Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Albumet rönte också uppmärksamhet i Järvinens hemland Finland och hon turnerade i båda länderna under hösten 2007 och våren/sommaren 2008.


2009 släpptes Anna Järvinens andra album Man var bland molnen som nominerades till tre grammisar. Skivan mottogs precis som debuten med hyllande recensioner, musikskribenten Jan Gradvall skrev i sin recension att ”Anna Järvinen kliver här fram som en av Sveriges mest originella och begåvade artister”. Samma år sjöng hon duett med Olle Ljungström på sistnämndas album Sju. I december 2009 år fick hon tillsammans med Melody Club en hit med julsången "I Don't Believe in Angels".


Den 5 februari 2010 var hon gästartist i SVT:s På spåret. I november 2010 medverkade hon på ett hyllningsalbum till poeten Sonja Åkesson med de två tonsatta dikterna "O, ur Hästens öga" och "Ajajaj". Under grammisgalan 2011 framförde Anna Järvinen tillsammans med Nina Kinert, Karla-Thérèse Kjellvander och The Rockridge Brothers Håkan Hellströms "Vid protesfabrikens stängsel". Den 30 mars 2011 släppte Anna Järvinen sitt tredje album Anna Själv Tredje på Stranded Rekords. Albumet är inspelat i Göteborg av Mattias Glavå och på albumet medverkar bland annat Gustav Ejstes och Reine Fiske från Dungen, Joel Alme, Jacob Öhrvall med flera. Första singeln från albumet är låten "Lilla Anna".


Den 9 november 2011 tillkännagavs det att Järvinen var aktuell för att tävla med bidraget Porslin i Melodifestivalen 2012. Låten var skriven av Martin Elisson (Bad Cash Quartet, Hästpojken) och Björn Olsson (Soundtrack of our lives). Av okänd anledning fick låten inte vara med och tävla det året, vilket gjorde att den byttes ut mot låten "Shout It Out". Dock fick låten tävla år 2013 istället och då med Anna Järvinen som artist. Där blev den utslagen i den första deltävlingen i Karlskrona den 2 februari 2013. Låten testades på Svensktoppen den 10 februari samma år men kom inte in på listan.


Hon är uppvuxen i Skarpäng i Täby.. Hon har två barn. Anna Järvinen är gift med Mattias Järvinen Palme, född Palme, Olof Palmes yngsta son.