Menu

FM + Robin Red

Malmö

Babel
torsdag, 5 maj 2022 kl:20:00

Det var sommaren 1984 som FM bildades och redan i december samma år var skivkontraktet i hamn. Efter debutplattan Indiscreet som kom 1986 följde turnéer
med namn som Bon Jovi, Tina Turner och Foreigner.


FM etablerades som ett av Englands mest framgångsrika rockband och så höll det på fram till 1995. Då splittrades bandet men efter ett uppehåll på 12 år återförenades de 2007. Nu är de bättre än någonsin och i dagarna släpps deras nya album Synchronized.


Efter en framgångsrik karriär som sångare och frontman i Degreed har svenske Robin Red beslutat sig för att släppa sitt första soloalbum. Det har producerats av Dave Dalone (H.E.A.T.) som även spelar alla gitarrer på albumet. Detta är melodiös rock som hämtat inspiration från artister som Bryan Adams, Foreigner och Rick Springfield. Tillsammans med Degreed har Robin släppt fem plattor och turnerat mycket.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

torsdag, 5 maj 2022 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

370

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad