Menu

Mattias Alkberg (SE) LIVE

Malmö

Babel
torsdag, 3 februari 2022 kl:19:30

MATTIAS ALKBERG (SE)
I våras släppte Mattias Alkberg "Bodensia", sin första soloskiva på tre år. Kritikerna gillade vad de hörde. GAFFA gav skivan toppbetyget fem stjärnor, HYMN hyllade med 8/10 och DN sammanfattade sitt betyg med "får det svåra att verka extremt enkelt". Skivan var en succé helt enkelt. Nu flyttas höstens turné till våren 2021 och det kommer mer och nyare musik.


Alkberg själv kommenterade albumet "Bodensia" med att han och producenten Jonas Teglund "ville göra en skiva som skulle vara omöjlig att spela live. Trehänt piano, sång som spänner över fler oktaver än vad åtminstone dessa dödliga klarar". Men en höstturné skulle det bli.


Sen hände det som hände och nu flyttas turnén till våren 2022.


"Jamen det var ju just snyggt att turnén blev flyttad. Men den blev flyttad, inte inställd. Det är väl så en får tänka så en inte blir galen i isoleringen. Och så kan ni ju läsa "Med rätt att dö" några extra gånger i stället. Hoppas ni gillar den i alla fall.


Under tiden gör jag en ny skiva. Som släpps innan den flyttade turnén. Och turnén handlar om den i stället för "Bodensia", som inte var gjord för att fungera live i alla fall. Och så slipper en i klä om de låtarna i rockskrud och slipper den freakshowen. Och alla blir glada. Win win, rent av. Så tack gud, eller vem/vad det nu är, för världsläget, äntligen går nåt min väg, det är så en får tänka.
Vänligen, Mattias Alkberg"


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

torsdag, 3 februari 2022 kl: 19:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad