Menu

Gidge (SE) + Lex Ludlow (SE) + Regndans (SE) LIVE

Malmö

Babel
fredag, 14 april 2023 kl:20:00

Äntligen kommer Gidge tillbaka till Babel och bjuder på elektroniskt norrländsk vemod som får alla att dansa!
GIDGE (SE)
Gidge består av Jonatan Nilsson och Ludvig Stolterman, och är baserade i Umeå. Deras elektroniska musik är formad av fältinspelningar som lämpar sig på såväl dansgolvet som i mer avslappnade miljöer. Var och en av låtarna skapar sina egna atmosfärer och känslor - byggs upp till kraftfulla toppar, från nästintill tysta partier med hjälp av röstsamples och neo-klassiskt influerade arrangemang.
 
Medan man förundras av deras inspiration hämtad ur skogen, naturen och norra Sverige, är deras musik av internationell kaliber och lyssnas på av människor över hela världen. Bakom sig har Gidge utsålda klubbspelningar i b la London, Amsterdam, och Paris. Plattformar som Pigeons & Planes, A Closer Listen och Ransom Note skriver om deras musik - PItchforks medarbetare valde ut Gidge som en av deras favoritartist att lyssna på när det snöar. XLR8Rs läsare röstade fram dem som #1 - ’bästa nya elektroniska akt” år 2015, och listan kan göras mycket längre…

Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

fredag, 14 april 2023 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad