Menu

Säsongsavslutning - Doc Lounge Malmö & Cowgirl Gallery Pres. Apolonia Apolonia

Malmö

Babel
tisdag, 12 december 2023 kl:19:00

Säsongsavslutning på Doc Lounge!
Välkommen till en fantastisk säsongsavslutning på Doc Lounge den 12 december! Vi är glada att avsluta säsongen i tillsammans med Cowgirl Gallery och presentera den prisbelönta dokumentären Apolonia Apolonia, som skildrar konstnären Apolonia Sokols resa in i den internationella konstvärlden under 13 år. Innan filmvisningen kommer DJ-duon GIRLS WANT GILRS sätta stämningen på topp. Lokalen Babel kommer omvandlas till en magisk atmosfär tack vare den visuella konstnären Patch Hofweber. Sist men inte minst kommer vi hålla vårt årliga säsongsavslutningsquiz kl 19:40! Välkomna! 

???? 19:00 DJ DUON GIRLS WANT GIRLS Evenemanget börjar klockan 19:00 med DJ-duon GIRLS WANT GIRLS, som består av Vera Stiglund och Thea Birde. De har under det senaste året plöjt Malmös klubbscen och turnerat med Nöjesguiden i både Stockholm och Göteborg. Tillsammans skapar de en het fusion UK bass, breakbeat och hiphop.
???? 19:40 QUIZTIME - Vad minns du från höstsäsongen?
Vinst: 2 Guldkort till höstsäsongen 2 konsertbiljetter till LOVA den 8 mars på Babel. 



???? 20:00 Apolonia Apolonia
När den danska filmregissören Lea Glob först träffade Apolonia Sokol 2009 levde hon ett sagolikt liv. Apolonia, född i en underjordisk teater i Paris och uppvuxen i en konstnärskrets, följdes av Lea genom åren i hennes strävan att finna sin plats i konstvärlden - brottandes med sina våndor och kvinnlighetens eufori.
Filmen har vunnit flera prestigefyllda priser, bl.a. Bästa Nordisk Dokumentär på Göteborg Film Festival 2023, och IDFA Award för bästa dokumentär 2022.



??I Samarbete med Cowgirl Gallery ??
Cowgirl Gallery, grundat 2021 av skaparen Selma Modeer Wiking, är en kulturell plats i Malmö som erbjuder en mångfald av evenemang såsom konstutställningar, livemusik, poesiläsningar och filmvisningar. Dagtid lockar galleriet besökare med lokalt rostat kaffe, färska croissanter och inspirerande arbetsplatser, medan kvällarna förvandlar det till en livlig scen för musik och poesi. Alla evenemang är öppna för alla och ger besökare möjlighet att stödja galleriet genom donationer.
?? GULDKORTSKAMPANJ - Juledition ??
Passa på att säkra ditt guldkort  för endast 400 kr istället för 450 kr fram till midnatt den 23:e December inför Doc Lounge vårsäsong - eller varför inte ge den bästa julklappen till dina nära och kära?  ????
Med Doc Lounge Guldkort är din plats på samtliga åtta visningar under våren 2024 på Babel i Malmö garanterad, även vid slutsålda föreställningar! Dessutom får du företräde i kön. Välkommen att ta del av detta erbjudande! ????
Vi ser fram emot en minnesvärd avslutning på säsongen och hoppas att ni kommer att fira med oss. För mer information, se nedan. Tack för en fantastisk säsong, och vi ser fram emot att träffa er igen! ????


? OM KVÄLLEN
Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00Var? Babel, Spångatan 38, MalmöFörköp via BillettoBiljettpris: Ordinarie 120:- | Student, pensionär 100:- | DOC LOUNGE GULDKORTSKAMPANJ (400 kr) ger fri entre till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.
Garderob Babel har obligatorisk garderob för 30:-
Återköp: Köpt biljett återbetalas ej.

? OM FILMEN
Speltid: 115 minuterSpråk: Danska, Franska | Undertexter: EngelskaRegi: Lea Glob

? Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

? Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entredörren. Be entrevärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: rebecka@doclounge.seEn rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entre och garderob.Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

tisdag, 12 december 2023 kl: 19:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad