Menu

Dan Berglund - Liv och dikt - LIVE

Malmö

Babel
lördag, 14 september 2024 kl:20:00

** DAN BERGLUND - 14 september **
Dan Berglund är en av vår tids mest framstående visdiktare. Han har beskrivits som en blandning av arg gatukämpe, djupsinnig filosof och kolsvart humorist. Han gjorde sig redan som tjugoåring ett namn när han 1975 släppte debutalbumet ”En järnarbetares visor”. Den gången hade Aftonbladets recension rubriken ”Suverän skildrare av sjuttiotalet verklighet”. På sitt aktuella sjunde album, ”Liv och dikt”, bjuder han med sedvanlig formsäker elegans på en brygd av ömsint lyrik, vrede och humor.
Det blir en konsert med låtar från alla mina ”perioder” från 70-talet och framåt. Och till min stora glädje har jag fyra suveräna musiker i ryggen bakom mig på scenen; visst låter det trevligt!

Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 14 september 2024 kl: 20:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad