Menu

Flamenco Collective LIVE

Malmö

Babel
söndag, 26 maj 2024 kl:19:00

FLAMENCO COLLECTIVE
Flamenco Collective består av den Puertoricanska men Malmöbaserade flamencodansaren Josette Reilly och en samling väletablerade och fantastiska musiker från Köpenhamn och Malmö med rötter i såväl flamenco som latinamerikansk och västafrikansk musik. I mötet mellan dessa artister skapas en passionerad konsert och dansföreställning präglad av stora känslor och starka färger. Artisternas ursprung bildar den musikaliska bakgrunden men allt är starkt rotat i flamencons form och råhet. Flamenco Collective har med sig en mycket speciell gäst denna kväll: Alma Söderberg, koreograf och performer från Malmö som bland annat har koreograferat flera uppmärksammade dansföreställningar med Cullberg Ensemble. Flamenco Collective gjorde ett bejublat framträdande på Sommarscen Malmö 2022, och nu är det urpremiär för samarbetet med Alma Söderberg. Malmöpubliken ges en unik möjlighet att uppleva detta på Babel söndag den 26 maj. Förvänta er en rytmisk fest !
Josette Reilly är dansare och koreograf baserad i Malmö, fokuserad på flamenco och samtida dans. Reilly har studerat flamenco i Spanien i flera år och arbetat med stora danskompanier och intima ’tablaos’ internationellt. Hon är känd för Malmöpubliken med Tablao Flamenco Malmö och Women´s Tablao. I sitt kreativa arbete utforskar hon uttryck kopplade till sina puertoricanska rötter genom en samtida lins.
Alma Söderberg är en internationellt erkänd koreograf och performer från Malmö som undersöker relationen mellan öga och öra. Söderbergs konstnärskap förenar dans, musik och röst på ett unikt sätt som har beskrivits som ”ljud och rörelse i en rytmisk symbios med rötter i flamenco och tentakler mot svensk folkvisa”. I sitt arbete använder hon kropp och röst för att ’spela’ rummet som om det var ett instrument.
Stephan Jarl är percussionist och trumslagare som började sin musikresa i Malmö med rockmusik, men som snart landade i folkmusik från hela världen. I tjugo år har Jarl huvudsakligen fokuserat på flamenco och arbetat med dansare och musiker nationellt och internationellt. I Malmö känner vi honom bland annat från Tablao Flamenco Malmö, Sevdalini och Ottelid & Jarl.
Salieu Dibba är percussionist från Gambia. Uppväxt med traditionell västafrikansk musik men baserad i Malmö sedan tjugo år tillbaka. Med rötter i traditionell musik är han idag en mångsidig artist verksam inom flera olika musikstilar. Dibba är en eftertraktad slagverkare som frekvent samarbetar med musiker över hela världen.
Yasser Pino kommer från Cuba men är numera bosatt i Köpenhamn, Danmark. Pino är utbildad klassisk gitarrist och kontrabasist med examen från musikkonservatorierna i Havanna och Köpenhamn. Pino är verksam i många olika musikprojekt och band och samarbetar med erkända artister inom jazz, latin och flamenco.
Thierry Boisdon är en fransk flamencosångare och musiker baserad i Köpenhamn, Danmark sedan 90-talet. Boisdon är väletablerad på den Skandinaviska flamencoscenen sedan många år och driver kompaniet Arte Flamenco och gruppen Duo Flamenco när han inte ’gästar’ i olika sammanhang. Thierry komponerar också egna flamencosånger och är aktuell med skivan Gotitas Ínfimas.

Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

söndag, 26 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad