Menu

PSYKOS 4.48 – TEATER FATAL

Malmö

Inkonst
lördag, 20 april 2024 kl:19:00

DÖRRAR 18.30 //
PÅ SCEN: 19.00 //
LÄNGD: 60 min //
SPRÅK: svenska //
ÅLDERSGRÄNS: 15 år
Leva eller dö? Att ta medicin eller inte? Följa eller inte följa sin depressions önskningar? Allt sätts på sin spets när Sarah Kanes mytomspunna pjäs Psykos 4:48 tas in i samtiden i en rå och utmanade tolkning av Teater Fatal.
Hur hanterar vi depression via sociala medier? Vad händer när ingen lyssnar? Är vi egentligen ensamma?
Genom rörelse, våld, spott, blod och svett så gestaltas livet och döden på sin spets i en uppsättning som vågar ta Kanes dramatik hela vägen. En rå, intim och utmanande föreställning om depressionens mest brutala konsekvenser.
Två unga kvinnor fast i ett vakuum där deras mörkaste tankar luftas, hanteras, utforskas.
Klockan är snart slagen.
Slutet är nära.
De kommer dö.
Psykos 4:48 av Sarah Kane är en kompromisslös, fragmentarisk pjäs som undersöker och belyser depressionens komplexa verklighet och dess brutalaste konsekvenser. Pjäsen har sedan 90-talet blivit mytomspunnen, både av sitt material och Kane som person. Kane utmanade sin samtid och skapade en revolution inom In-yer-face genren.
Teater Fatals uppsättning för pjäsen till vår nutid och genom ett hårt uttryck öppnas dörren in i ungas mentala hälsa och dess relation till kommersialismen.n.
BIO
Teater Fatal är en nystartad frigrupp som skapar unik scenkonst för unga med unga och av unga. Gruppen vill synliggöra ämnen och grupper som inte har en naturlig plats i dagens scenkonstsamhälle. Genom att skapa inlockande och prestigelösa utrymmen där konstnärskapet har fokus på publiken med forskning som grund. Gruppens leds av Matilda Belin Larsson och Åsa Hoang som är de två konstnärliga ledare för Teater Fatal. 
Av: Sarah Kane
Regi: Matilda Belin Larsson
Producent: Åsa Hoang
På scen: Amanda Björndotter och Emil Hernried
Teknik-och medieansvarig: Christofer Sigvard Helleland
Dramaturg: Amandreas Norman
Kompositör: Aron Kamvik
Fotograf: Linnea Tammerås
Amatörteaterproduktion. Originalförfattare Sarah Kane, översättare Einar Hecksher.
Förlag: ATR:s Förlag/ Amatörteaterns Riksförbund, Västerås.

Kulturföreningen Inkonst är en ideell kulturförening i Malmö, grundad 1998, som bland annat anordnar klubbar, livekonserter, seminarier/föreläsningar, teater/performance och ungdomsverksamhet. Sedan våren 2006 huserar Inkonst i den gamla chokladfabriken, numera Kulturhuset Mazetti i delområdet Rådmansvången i Malmö.

Datum / Tid

lördag, 20 april 2024 kl: 19:00

Plats

Malmö, Inkonst

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

175kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad