Menu

Red Fang + Torche

Malmö

Kulturbolaget
fredag, 21 oktober 2016 kl:20:00

Oregons stoltheter Red Fang, ledda av sångaren Bryan Giles, är äntligen på väg till Sverige!
Med sin uppskattade mix av heavy metal och stoner rock har bandet skapat ett namn för sig sedan den självbetitlade debuten släpptes 2009. Som om inte det vore nog så följer även stoner metal-bandet Torche från Florida med på turnén - som landar i Malmö på Kulturbolaget den 21 oktober.

Red Fangs tre album (med ett fjärde på väg) har hyllats och skapat fantastiska möjligheter för bandet. Man har spelat på stora festivaler och öppnat för band som Mastodon (på turné både 2011 och 2012) samt svenska Opeth och In Flames. Med låtar som "Blood Like Cream" (som bandet även uppträdde med hos David Letterman), "Wires" och "Prehistoric Dog" så har Red Fang blivit ett av de hetaste namnen just nu. Vi ser fram emot att se dom i Malmö i höst!

Som en extra bonus följer även Steve Brooks-ledda bandet Torche med på turnén! Även om bandet klassas som stoner metal eller av vissa som sludge metal så ser bandet sig själva som ett band som blandar olika stilar - och som ogärna placeras i fack. Just denna míx har varit oerhört framgångsrik där bl.a. Decibel Magazine rankade debutalbumet "Meanderthal" som nummer 1 på deras lista "Top 40 Extreme Albums of 2008". Med sina fyra album (med "Restarter" från 2015 som det senaste) är vi verkligen spända på att se Torche i Malmö!
Opener: Deville
+++++Åldersgräns 13 år
Dörrar 19:00
På scen 19:30
På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!
Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan
040-30 21 14 scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29
040-23 37 50  plockepinn.se/

Rullstolsbiljett köps via Biljettforums Kundservice 0771-130 150

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

fredag, 21 oktober 2016 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad