Menu

Christian Kjellvander

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 12 november 2016 kl:20:00

Ända sedan tiden i bandet Loosegoats och första soloalbumet har Christian Kjellvander alltid varit närvarande i svenskt musikliv. Hans unika förmåga att bara efter några sekunders sång kasta in oss i en mental bil längs en landsväg i själva hjärtat av USA, har gjort honom till vårt lands främsta leverantör av indie-americana. Där den sörmländska landsbygden möter de ändlösa amerikanska vägarna – där står Christian Kjellvander som en orubblig vägvisare i våra liv, med vackra melodier och eleganta texter som pekpinne.
Med album som "I saw Her From Here/From Here I Saw Her", "The Rough And Rynge" och senaste "The Pitcher" (2013) i bagaget, står nu Christian Kjellvander åter redo att förgylla våra liv med ännu en samling låtar. Nya albumet "A Village: Natural Light" släpps 14 oktober (via Startracks) och är ett album om att leva, älska och dö – om att stanna kvar när det blåser och rida ut stormen. Albumet är inspelat i Christians hem, en gammal sörmländsk missionskyrka och har varvats med deltidsarbete på en kyrkogård – detta för att Christian sökte det verkligaste jobbet som fanns för att låta det blöda in i sångerna.
Första singeln "Midsummer (Red Dance)" är nu släppt och i samband med detta kan vi också meddela att Christian Kjellvander åker på höstturné med fullt band (Per Nordmark – Trummor, Pelle Andersson – Keys, Rubén Engzell – Bas).
Den 12 november blir det stopp i Malmö och spelning på KB. Missa inte!
Support: Good Harvest - utgår, uppdaterades 7/10
Tyvärr måste vi meddela att Good Harvest har tvingats ställa in sin spelning på KB som support till Christian Kjellvander. I nu läget ersätts de inte. Vi beklagar detta men ser fram emot en magisk kväll tillsammans med Christian och sitt band!
+++++
Åldersgräns 18 år

Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!
Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan
040-30 21 14  scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29
040-23 37 50  plockepinn.se/

Rullstolsbiljett betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Biljetterna säljs ur begränsad allokation.

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.



Christian Kjellvander
2024-05-04 19:00:00
Göteborg, Pustervik



Christian Kjellvander
2024-06-16 16:00:00
Blandat, NYKÖPING, Fåfängans Trädgårdscafe



Christian Kjellvander
2024-08-01 19:30:00
Stockholm, Ekermanska Malmgården

Datum / Tid

lördag, 12 november 2016 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad