Menu

Martha Wainwright

Malmö

Kulturbolaget
lördag, 1 juli 2017 kl:20:00

Med en oemotståndlig röst och en hel arsenal av kraftfulla låtar är kanadensiska singer/songwritern Martha Wainwright en av sin genres mest intressanta artister. I sommar kommer hon tillbaka till Sverige tillsammans med sitt nysläppta album ”Goodnight city” i ryggen – 1 juli spelar hon med band på KB i Malmö!

Det stora genombrottet kom redan 2005 i samband med hennes hyllade debutalbum. Där var det särskilt singeln ”Bloody Mother Fucking Asshole” som tog världen med storm – Sunday Times valde till och med ut den till en av årets bästa låtar. Tre år senare kom ytterligare ett album: ”I Know You’re Married But I’ve Got Feelings Too”, som visade att Wainwright var mer än en one hit wonder – hon var en fantastisk låtskrivare, helt unik i sitt slag. Det tredje albumet ”Come Home To Mama” blev en succé även det, och Mojo Magazine kallade det för ”verkligt betydande” samt menade att det var karriärens hittills bästa.

Under 2016 kom dock ett fjärde album, ”Goodnight City”, och återigen lovordades Martha Wainwirght av såväl fans som press. Med detta album har hon gått tillbaka till ett mer rått sound, likt det hon hade när karriären begav sig. Många av låtarna har hon skrivit tillsammans med vänner, artister och sin bror Rufus. Martha Wainwright har hittills släppt fyra fullängdsalbum, flertalet EP:s, ett livealbum med Edith Piaf-låtar, gjort soundtrack till TV-serier och själv agerat skådespelerska. Lägg där till att Wainwright inom kort debuterar som författare – i sommar ser vi denna fantastiska artist på svensk mark.

+++++

Extra information! Biljetterna säljes som ståplats biljetter.
KB kommer att dukas upp med sittplatser, dessa går dock inte att förboka. Först till kvarn gäller.

Åldersgräns 18 år
Dörrar 20:00
På scen 21:00

Lokal: Kulturbolaget

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

lördag, 1 juli 2017 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad