Menu

Levellers

Malmö

Kulturbolaget
fredag, 7 november 2014 kl:20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Support: Martin Prahl’s Skelter Wheel
Opener: She Makes War

I september släpper Levellers ett Greatest Hits-album via sitt eget skivbolag, On The Fiddle Recordings. I samband med detta åker bandet ut på en Greatest Hits-turné och kommer till Sverige för tre spelningar! Den 5 november besöker bandet Sticky Fingers i Göteborg, den 6 november Debaser Medis i Stockholm och den 7 november KB i Malmö. Det blir tre urgrymma kväller av gamla klassiker samt en del låtar som inte spelats live på flera år!

I början av 90-talet slog Levellers igenom stort med en imponerande arsenal av Top 20-hits som "Just the One", "15 Years", "This Garden" och "What A Beautiful Day". Den kommande Greatest Hits-plattan innehåller samtliga bandets hitsinglar och videor, tillsammans med några nyinspelade samarbeten med bl.a. Frank Turner, Billy Bragg och Bellowhead.

Kulturbolaget, ofta kallat KB i folkmun, är en klubb- och konsertlokal med plats för 850 personer belägen på Bergsgatan i Malmö, cirka 300 meter från Möllevångstorget. Kulturbolaget hade tidigare en bar i anslutning till konsertlokalen, Vinylbaren, där mindre klubbar och livespelningar brukade arrangeras, numera är det en bar och restaurang med namnet Scania där. År 1982 startade KB sin verksamhet i det s.k. Kopparhuset vid Erikslust i Fridhemsområdet och flyttade till nuvarande lokaler 1993. 2010 öppnades ett kontor i Göteborg KB West samt ett i Stockholm, KB East. Nu arrangerar Kulturbolaget konserter och festivaler i hela Sverige. Kulturbolaget är ett helt och hållet privat initiativ och tar ej emot några som helst bidrag.

Datum / Tid

fredag, 7 november 2014 kl: 20:00

Plats

Malmö, Kulturbolaget

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad