Menu

Nils Frahm – Music for Malmö

Malmö

Moriska Paviljongen
tisdag, 21 mars 2023 kl:18:30

Nils Frahm kommer till Sverige! Den 21 mars gör han ett efterlängtat stopp i Malmö igen.
Insläpp 18.30, start ca 20.00 | Onumrerad ståplats | 18-årsgräns
En av musikens mest magnifika egenskaper är dess potential att förflytta lyssnaren till andra platser. Det må låta banalt men faktum är att det är en sällsynt svår konstart. Få behärskar detta svåra bättre än Nils Frahm. Kanske är det just därför som denna tyska, neoklassiska kompositör lyckats nå en publik långt bortom genrens typiska horisont. Nils Frahm vet var han vill, vilken stämning han vill åt, och genom att göra instrumenten till sin röst vägleder han följsamt lyssnaren till den specifika platsen. Musiken är minimalistisk, ambient och repetitiv men Frahms fantastiska känsla för melodier löper som en röd tråd genom kompositionerna.
Nu kan vi meddela att Nils Frahm, med det nya albumet Music for Animals i ryggen, återvänder till svensk mark för tre konserter i vår. Det kommer att bli cinematiskt, stämningsfullt och precist när Frahm förflyttar publiken till en annan plats.

Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

tisdag, 21 mars 2023 kl: 18:30

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

425

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad