Menu

The Nomads [S]

Malmö

Moriska Paviljongen
fredag, 9 maj 2014 kl:20:00

The Nomads betydelse för svensk rock i allmänhet och garage-rocken i synnerhet går inte att överdriva. Sen debutsingeln Psycho (1981) har de satt mallen för hur hård, skitig rock skall spelas â?? nu när de släpper sin nya EP kommer det till Moriska Paviljongen för en konsert som bevisar att gammal är äldst och att det inte är en omöjlighet att spotta ur sig ett av sina bästa album 30+ år in i karriären.


Fredag 9 maj [Stora salongen] 18 år
Insläpp kl 20, på scen ca kl 21


Entré: 220:- (ord.) / 150:- (stud. gäller vid uppvisande av giltig studentleg.)
Förköp: 180:- (ord.) / 130:- (stud. gäller vid uppvisande av giltig studentleg.)
via tickster.com, Folk å Rock & kulturcentralen.nu


Efter spelningar runt om i världen, styrkta av framgångarna med "Solna" gick the Nomads rakt in i studion och spelade in fyra nyskrivna låtar. På Record Store Day (20 april) släpps nya EP:n Loaded Deluxe EP på gift-gul 10" vinyl och digitalt med bonusspåren Something Else, Something New och Fine Fine Line som tidigare enbart varit tillgängliga på vinylversionen av Solna och Miles Away 7"-singeln.


De nämns ständigt som referenser och skall man räkna upp vilka de spelat och delat scen med genom karriären blir det en whos who inom rocklegendarer. Deras singel Miles Away från Solna blev även nyligen utnämnda till the Coolest Song in the world av Steve "Little Steven" van Zandt i hans radio-show Little Stevens Underground Garage. Det är andra gången (!) bandet får utmärkelsen, senast var 2007 för låten Ain´t no King of Rock n Roll.


â?¨Loaded Deluxe släpps i begränsad upplaga på Record Store Day 20 april.


Vi börjar kvällen redan kl 17 när vi öppnar bistron.
Välkommen in för ett glas vin eller något ur vår goda à la carté meny.


Boka bord: bistro snabel-a moriskapaviljongen punkt se/ 0406854035


Moriska Paviljongen (i folkmun kallad "Moriskan") är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Datum / Tid

fredag, 9 maj 2014 kl: 20:00

Plats

Malmö, Moriska Paviljongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

130kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad